ЗСУ закликали українців вступати до Тероборони — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ закликали українців вступати до Тероборони — відео

ЗСУ закликали українців вступати до Тероборони —  відео
Джерело:  online.ua

Командувач Сил територіальної оборони Збройних сил України Юрій Галушкін пояснив, навіщо потрібна тероборона та яким буде її головне завдання.

Джерело: Міністерство оборони України

Сили територіальної оборони ЗСУ мотивують українців вступати до їхніх лав

За словами командувача Сил тероборони, на жаль, люди реагують на події з війни, лише коли загинув або поранений воїн, цивільна людина або показують знищені під час обстрілу будинки. Але військовий закликав не впадати в паніку, бо ЗСУ готові дати відсіч агресору.

Озброєна, навчена і готова до протидії нація здатна вбити будь-яке бажання у ворожого солдата захопити та втримувати територію, населення якої чинитиме спротив. Простими словами кажучи, навіть одна думка про збиті вертольоти з десантом або спалені колони техніки, що перетнули кордон, множить на нуль бойовий дух російського солдата. А це дорогого коштує, - зазначив бригадний генерал Юрій Галушкін.

Формування Сил тероборони вже розпочалося. Як зазначив генерал, скоро закінчиться формування та комплектування 25 бригад тероборони, що розмістяться в кожному обласному центрі та Києві.

Бригади та батальйони у штаті мирного часу налічуватимуть 10 тисяч військовослужбовців. Це організаційні ядра, які здатні розгорнути й забезпечити зброєю та МТЗ підрозділи до штату воєнного часу. Отже, на хребет Сил ТрО за короткий проміжок часу зможуть нарости м’язи в декілька сотень тисяч резервістів, - повідомив Галушкін.

Також генерал зазначив, що найближчим часом буде роз’яснено, як записатися до резерву ТрО, які документи потрібні та інші нагальні питання.

Наразі всім охочим необхідно звертатися до районних та обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання, де їм кваліфіковано нададуть роз’яснення та допоможуть оформити документи. У подальшому цей процес будуть супроводжувати командири батальйонів та бригад, - додав військовий.

Головною метою роботи Галушкін назвав підготовку якомога більшої кількості громадян, адже масова готовність суспільства до збройної відсічі — це те, що може не пустити війну в нашу домівку.

Закон про тероборону України

Нагадаємо, що З 1 січня 2022 року в Україні введено у дію Закон “Про основи національного спротиву”. Він врегульовує питання розбудови територіальної оборони, організації руху опору та проведення відповідної підготовки громадян, що разом надають обороні України всеохоплюючого і всенародного характеру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?