ЗСУ завдали армії РФ численних втрат на Херсонщині та продовжують боронити Соледар — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали армії РФ численних втрат на Херсонщині та продовжують боронити Соледар — зведення Генштабу

ЗСУ завдали армії РФ численних втрат на Херсонщині та продовжують боронити Соледар — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові завдали численних втрат злочинній арміЇ РФ на Херсонщині та знищили позиції ворожого ЗРК. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ; Deepstatemap

Що відомо про втрати окупантів та успіхи ЗСУ 

У Генштабі зазначили, що підрозділи ворожої загарбницької армії продовжують зазнавати численних втрат.

Зокрема,  для поповнення некомплекту медичного персоналу до Новотроїцької центральної районної лікарні на тимчасово окупованій території Херсонської області прибуло поповнення з-поміж військових медиків російської армії.

Станом на 12 січня 2023 року в лікарні, облаштованій під військовий шпиталь, перебувало до 160 поранених окупантів.

Українська авіація протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження загарбників, а наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 1 зенітний ракетний комплекс та 3 склади боєприпасів ворога.

У той же час протягом доби окупанти завдали 2 ракетних удари по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області, а також 8 авіаційних ударів по позиціях наших військ. Здійснили понад 40 обстрілів з РСЗВ.

Існує небезпека завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Водночас мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Малі Проходи, Тернова, Білий Колодязь, Бологівка, Дворічна та Григорівка Харківської області.

  • На Куп’янському напрямку ворог обстрілював райони населених пунктів Вільшана, Куп’янськ, Орлянка, Кислівка, Табаївка і Берестове на Харківщині та Стельмахівка Луганської області.

  • На Лиманському напрямку вогневого ураження зазнали Макіївка, Невське і Червонопопівка у Луганській області.

  • На Бахмутському напрямку противник обстріляв Спірне, Білогорівку, Роздолівку, Яковлівку, Соледар, Красну Гору, Бахмут, Кліщіївку, Курдюмівку, Дружбу та Північне Донецької області. Тривають бої за Соледар.

  • На Авдіївському напрямку вогневого впливу зазнали Красногорівка, Авдіївка, Мар’їнка, Бердичі, Водяне і Новомихайлівка Донецької області.

  • На Новопавлівському напрямку обстріляно Вугледар, Времівку та Золоту Ниву Донецької області.

  • На Запорізькому напрямку ворожі танкові та артилерійські обстріли фіксувалися в районах населених пунктів Вільне Поле на Донеччині та Гуляйпільське, Шевченко, Чарівне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Оріхів, Кам’янське, Зелений Гай і Малинівка у Запорізькій області.

  • На Херсонському напрямку обстрілів зазнали передмістя та місто Херсон.

Між тим за інформацією геолокаційного сервісу Deepstatemap, на околицях Соледару тривають запеклі бої між українськими військовими та підрозділами терористичної ПВК "Вагнера".

За словами аналітиків, наразі достовірної інформації про фактичну ситуацію у Соледарі немає. На околицях міста тривають запеклі бої.

Окрім того, росіяни не полишають спроб захопити Бахмут у Донецькій області, проте успіху не досягають.

Тим часом селища Мирне та Дорожнянка у Запорізькій області перебувають у так званій "сірій зоні".

Так, росіяни інколи заходять у Мирне, але не мають повного контролю над ним. Тим часом у Дорожнянці окупанти лише у частині села, далі просунутися їм не дає наша артилерія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?