ЗСУ завдали армії РФ нових численних втрат на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали армії РФ нових численних втрат на півдні України

ЗСУ завдали армії РФ нових численних втрат на півдні України
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Оперативного командування "Південь" Владислава Назарова, протягом доби українські військові ліквідували понад 100 кремлівських окупантів та знищили 3 склади з боєприпасами і багато ворожих гаубиць.

Джерело: Facebook-сторінка ОК "Південь"

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні 

Наша авіація завдала 7 ударів, зокрема по опорних пунктах, районах зосередження сил та засобів противника в Бериславському районі, по ворожих силах протиповітряної оборони – в Каховському. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 347 вогневих завдань, - зазначив Назаров.

За його словами, підтверджені втрати кремлівських окупантів становлять:

  • 105 окупантів,

  • 8 танків,

  • 18 великокаліберних гаубиць "Мста-С" та "Мста-Б",

  • самохідна гармата "Піон",

  • гармата-гаубиця 152-го калібру,

  • 4 міномети,

  • 15 одиниць авто-бронетехніки,

  • 3 склади з боєприпасами в Баштанському і Бериславському районах.

Спікер командування також уточнив, що ще 6 одиниць ворожої техніки, серед яких танки, бойова броньована машина, гаубиця та станція радіоелектронної боротьби - суттєво пошкоджені.

Обстановка в нашій операційній зоні на Південнобузькому напрямку залишається стабільно складною, але контрольованою. Противник веде оборонні дії з метою утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях, намагається зупинити розвиток наступу наших підрозділів, - наголосив Назаров.

Спікер ОК "Південь" зазначив, що протягом 6 жовтня окупанти здійснили 3 спроби наступу та вели бойові дії із підрозділами ЗСУ.

Так, спробу штурмових дій за напрямком Зелений Гай - Тернові Поди силами мотострілецького взводу за підтримки мінометів, танка та БМП було відбито, а ворог з втратами відступив.

Крім того, вихід диверсійно-розвідувальної групи ворога та атака позицій українських військ ще одним мотострілецьким взводом за підтримки танка і БМП також не мали успіху - ворог був змушений ретируватися, зазнавши суттєвих втрат.

Кремлівська армія стала найбільшим постачальником техніки для ЗСУ 

Представники розвідки Великої Британії наголошують, що військові кремлівської армії під час втечі кидають техніку.

Наразі більше половини танкового парку України складають трофейні зразки військової техніки окупантів.

Перепрофільована трофейна російська техніка наразі становить значну частину військової техніки України. Україна, ймовірно, захопила щонайменше 440 російських основних бойових танків та близько 650 інших бронемашин з моменту вторгнення.

За даними британської розвідки, "більше половини танкового парку України, що діє нині, потенційно складається з трофейних машин".

Нездатність російських екіпажів знищити непошкоджену техніку перед відходом чи капітуляцією свідчить про їхню погану підготовку та низький рівень бойової дисципліни. "В умовах сильної напруги російських формувань на кількох ділянках і дедалі більшої деморалізації військ Росія, швидше за все, продовжить втрачати важке озброєння, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?