ЗСУ завдали потужного удару по армії РФ в окупованій Оленівці
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали потужного удару по армії РФ в окупованій Оленівці

РСЗВ ЗСУ
Джерело:  online.ua

У російських Telegram-каналах шириться інформація про удар ЗСУ по російських військових в окупованій Оленівці на Донеччині. 

Що відомо про удар ЗСУ по окупантах в Оленівці

За інформацією російських Telegram-каналів, безпосередньо перед ударом російських окупантів вивели на шикування для роздачі медалей.

Однак снаряди українських військових з РСЗВ HIMARS зірвали церемонію вручення нагород російським військовим злочинцям.

За інформацією Telegram-каналу "Досьє шпигуна", приліт по російських окупантах в Оленівці, які очікували на вручення нагород, стався ввечері, 27 лютого.

Зазначається, що командування вишикувало російських окупантів з 155-ї окремої бригади морської піхоти із метою вручення нагород.

Зазначається, що внаслідок прильоту двох ракет з РСЗВ HIMARS загинуло 19 російських військових злочинців та ще 12 отримали поранення.

Також повідомляють, що нібито було вбито заступника командира бригади підполковника Романа Кожухова, майора Олександра Абілова і капітана Наїля Шахманова. Командир бригади Михайло Гудков нібито був поранений.

Джерело повідомляє, що командування було поінформоване про роботу ворожого розвідувального БПЛА в їхньому районі, проте цю інформацію проігнорувало, - йдеться у публікації Telegram-каналу.

Побічно цей інцидент підтверджує український ексдепутат-втікач Олег Царьов і деякі Z-пропагандисти.

Скільки ще російських окупантів воюють проти України

За словами військово-політичного аналітика Олександра Коваленка, станом на початок лютого угруповання російської окупаційної армії в Україні складало більше 470 тис військових.

За його словами, важливо розуміти, звідки саме з'явилися ці цифри. Адже спочатку йшлося про угруповання всього у 180 тис росіян.

Річ у тім, що угруповання РОВ в Україні протягом минулих двох років невпинно зростало. Практично щомісяця воно не зменшувалося, а збільшувалося на +5, +10, +20 тисяч, але зростало за рахунок не тільки стабільної компенсації втрат, а й додаткової відправки людського ресурсу в зону БД, - пояснює аналітик.

Коваленко зазначив, що наприкінці лютого можна було вперше спостерігати масштабне скорочення чисельності окупаційної армії РФ в Україні.

Майже аналогічний рекорд проглядається по БМП і артилерії: їх стало менше на 200 одиниць і 600 стволів відповідно. Зазначу, це все відбувається як при працюючому ВПК і постійному постачанні техніки, так і при мобілізаційних процесах, які оперативно вирішують питання з людськими втратами, - підкреслив Коваленко.

Аналітик підсумував, схоже, є певний збій у налагодженому механізмі РФ з нарощування потенціалу і компенсації фронтових втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?