ЗСУ завдали серію нових влучних ударів по позиціях армії РФ на Херсонщині та на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали серію нових влучних ударів по позиціях армії РФ на Херсонщині та на Донбасі

ЗСУ завдали серію нових влучних ударів по позиціях армії РФ на Херсонщині та на Донбасі
Джерело:  online.ua

Напередодні у середу, 7 вересня, підрозділи морської піхоти та артилерії ЗСУ завдали серію потужних ударів по позиціях кремлівської окупаційної армії на Херсонщині та на Донбасі.

Джерело: Telegram-канал ВМС ЗСУ

ЗСУ потужно б'ють по позиціях окупантів на Херсонщині та на Донбасі 

Зокрема, українським артилеристам вдалося знищити:

  • 2 танки,

  • 1 реактивну систему залпового вогню,

  • 5 самохідних гаубиць "Мста-С";

  • 2 пускові установки;

  • 1 радіолокаційну станцію зенітно-ракетного комплексу С-400.

У той же час спецпризначенці Нацгвардії України взяли в полон двох бойовиків з документами так званої "ЛНР" під Харковом.

Поповнили обмінний фонд, разом з тим дали шанс деяким "освободителям" повернутися додому не у пакеті, - йдеться у повідомленні Нацгвардії.

При цьому бойовиків затримали, коли вони намагалися виїхати з району ведення бойових дій біля одного з населених пунктів в Харківській області.

Зі свого боку представники СБУ повідомили про винесення вироків із відповідними термінами тюремного ув'язнення двом бойовикам так званої "ЛНР".

За даними слідства, одним з бойовиків є житель Луганської області. На початку повномасштабного вторгнення він добровільно прибув до пункту "мобілізації". Його призначили кулеметником так званого "6 козачого полку народної міліції ЛНР".

У травні його взяли у полон поблизу селища Катеринівка Попаснянського району. Чоловік намагався запевнити, що він примусово мобілізований росіянин. Проти нього відкрили кримінальну справу за трьома статтями ККУ.

Іншим бойовиком виявився раніше засуджений за наркозлочини мешканець Луганської області. До лав "народної міліції ЛНР" він вступив ще в 2021 році.

Зловмисника призначили кулеметником "2-го армійського корпусу" окупантів. Він обстрілював позиції ЗСУ у районах Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська.

Також бойовик грабував будинки та підприємства. На околицях Сєвєродонецька отримав поранення під час обстрілу російськими танками багатоповерхівок, тому деякий час перебував у "тилу".

Згодом чоловік повернувся на фронт, а у серпні потрапив у полон з 7 іншими бойовиками на Бахмутському напрямку.

Двох ворожих кулеметників суд визнав винними та призначив 10 та 15 років позбавлення волі відповідно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?