ЗСУ збили літак Су-25 та ліквідували понад 500 росіян — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ збили літак Су-25 та ліквідували понад 500 росіян — зведення Генштабу

ЗСУ збили літак Су-25 та ліквідували понад 500 росіян — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Станом на 16 квітня ЗСУ знищили 520 росіян та літак Су-25. Крім того, росіяни втратили більше 40 одиниць техніки.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація у зоні бойових дій

За повідомленням Генштабу Збройних сил України, Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 3 — по зенітно-ракетних комплексах.

Також минулої доби Сили оборони збили ворожий літак Су-25.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також район зосередження артилерії, радіолокаційну станцію, 2 станції радіоелектронної боротьби, зенітно-ракетний комплекс та склад боєприпасів.

Росіяни протягом доби завдали 28 авіаційних та 6 ракетних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Ситуація на напрямках

Росіяни зосереджуються на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. Протягом доби, на цих ділянках фронту ЗСУ відбили понад 60 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На території Білорусі продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ збройних сил РФ.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли 7 населених пунктів Сумської області та 4 на Харківщині.

На Куп’янському напрямку росіяни провели мінування місцевості в районах чотирьох населених пунктів. Обстріляно 3 населених пункти Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Діброва та Білогорівка. Артилерійських обстрілів зазнали 3 населених пункти Луганської області та 3 – Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Не припиняються бої за місто Бахмут.

Противник провів атаку в районі населеного пункту Хромове, проте успіху не мав. Від ворожих обстрілів постраждали 12 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Сєверного Донецької області. Здійснив обстріли більш як 15 населених пунктів, що знаходяться неподалік лінії зіткнення.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області. В той же час, ворожих обстрілів зазнали 5 міст та сіл Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли 4 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести оборонні дії. Минулої доби здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Загинули мирні жителі.

Втрати росіян станом на 16 квітня

РФ щоденно зазнає втрат у розв’язаній нею війні проти України. Повідомляється, що міністр оборони РФ прийняв рішення перенести початок навчального процесу для офіцерського складу у деяких вищих військових навчальних закладах з 1 вересня на 1 грудня.

Також відзначається зменшення кількості особового складу у підрозділах, які пройшли навчання на полігонах. Що, ймовірно, пов’язано із постійною відправкою у райони ведення бойових дій малочисельних груп для поповнення втрат бойових підрозділів.

У Генштабі повідомляють, що нещодавно у інформаційному просторі з’явився відкритий лист від терористичної організації ПВК “Вагнер” із “запрошенням” до лав добровольців.

Загальні бойові втрати росіян станом на 16 квітня склали:

  • особового складу – близько 18 2070 (+520),

  • танків – 3657 (+4),

  • бойових броньованих машин – 7083 (+10),

  • артилерійських систем – 2795 (+10),

  • РСЗВ – 538 (+3),

  • засобів ППО – 284 (+1),

  • літаків – 308 (+1),

  • гелікоптерів – 293,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2339,

  • крилатих ракет – 911,

  • кораблів /катерів – 18,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5658 (+12),

  • спеціальної техніки – 326 (+2).

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?