ЗСУ здійснили технологічну революцію на фронті і змінили правила війни — WSJ
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ здійснили технологічну революцію на фронті і змінили правила війни — WSJ

ЗСУ здійснили технологічну революцію на фронті і змінили правила війни — WSJ
Джерело:  online.ua

Із появою великої кількості БпЛА на фронті у розв'язаній Росією злочинній війні проти України було змінено саму природу дій на полі бою.

Джерело: The Wall Street Journal

Як ЗСУ змінили правила ведення сучасної війни

За словами заступника глави Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, для сучасних дронів час між виявленням цілі та її ураженням складає не більше 10 хвилин.

Зокрема, технологічна революція у розв'язаній Кремлем злочинній війні проти України ставить під сумнів низку військових доктрин армії США.

Загальновійськові маневри та атаки типу іракських у 2003 році тепер можуть виявитися неможливими в принципі, тому що безпілотники стали дуже ефективними, - пояснює сержант першого класу армії США у відставці Бредлі Кроуфорд.

Що не так із сучасними військовими доктринами країн Заходу 

Так, Один FPV-дрон (з видом від першої особи) коштує в рази дешевше одного 155-мм артилерійського снаряда, не кажучи вже про танки вартістю мільйони доларів.

На жаль, велика частина нашого наступу зараз проходить в пішому порядку. Дзеркальну картину можна було спостерігати восени минулого року, коли росіяни вели власний наступ, насамперед у Бахмуті. Так само використання важкої бронетехніки було мінімальним, всі воювали в пішому строю. Я не думаю, що зараз щось зміниться, - зазначає глава ГУР Кирило Буданов.

Автори матеріалу зазначають, що сучасна підготовка західних військових та відповідне обладнання складались на основі протистояння протягом десятків років із набагато слабшими країнами, такими як Ірак та Афганістан.

Це призвело до того, що основна увага приділяється дорогим і складним системам озброєнь, які не зможуть довго протриматися в повномасштабному конфлікті з порівнянним противником.

Коли мова йде про танки, то з'ясувалося, що танкові битви стали рідкістю, а значить, відносна складність танка вже не так важлива. За даними українських офіційних осіб, менше 5% танків, знищених з початку війни, були підбиті іншими танками, інші постраждали від мін, артилерії, протитанкових ракет і безпілотників.

Ще один з уроків, що кількість - це якість саме по собі. Важливий загальний обсяг коштів, - каже начальник відділу операцій в Україні Міністерства оборони Німеччини Крістіан Фройдінг.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?