ЗСУ зможуть обстрілювати дороги в Крим після звільнення Херсона
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зможуть обстрілювати дороги в Крим після звільнення Херсона

ЗСУ зможуть обстрілювати дороги в Крим після звільнення Херсона
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Сергій Кузан звертає увагу на те, що деокупація Херсона дасть можливість українським військовим тримати під вогневим контролем три важливі дороги, зокрема до Криму, якимиокупанти постачають техніку та боєприпаси.

Джерело:  Financial Times

ЗСУ зможуть обстрілювати дороги в Крим, коли звільнять Херсон

Це (втрата Херсона - ред) призведе до того, що три важливі дороги, які пролягають по сухопутному мосту, а також низка російських логістичних об'єктів і складів боєприпасів опиняться в зоні досяжності високоточних ракетних систем, що постачаються з Заходу. Це створить загрозу для критично важливого маршруту постачання, який підживлює військові зусилля Росії з півострова, - пояснює Сергій Кузан.

За словами українського експерта, саме Херсонщина є стратегічно важливою з військової точки зору, адже саме вона дає нашим захисникам вогневий контроль над дорогами з Криму, які використовуються загарбниками як лінії постачання.

Редакція видання також озвучила прогноз, що близькість до Криму також може призвести до того, що Путін буде вимушений перекинути більше сил на південь для захисту підступів до анексованого півострова.

Окрім того, журналісти нагадують, що саме Крим є наймасштабнішою військовою перемогою російського диктатора Володимира Путіна за більш ніж 20-річне правління. Вони вважають, що глва Кремля не погодиться звідти відступити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?