ЗСУ знаходяться у безпосередній близькості від державного кордону на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знаходяться у безпосередній близькості від державного кордону на Харківщині

ЗСУ знаходяться у безпосередній близькості від державного кордону на Харківщині
Джерело:  online.ua

Згідно із картою бойових дій в Україні станом на 11 вересня від сервісу Deepstatemap, українські військові продовжують контрнаступ на Харківщині та проводять зачистку звільненого від кремлівських окупантів Ізюму.

Джерело: Deepstatemap

Як проходить контрнаступ ЗСУ на Харківщині 

Зокрема, українські військові з батальйону "Карпатська Січ" зайшли в Ізюм з півдня. Наразі в місті відбувається зачистка.

Зазначається, що кремлівська армія остаточно втратила виступ на південь від Ізюму.

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ могли звільнити селище Великий Бурлук і вийти на відстань до 25 км від державного кордону на Харківщині, але ця інформація потребує офіційного підтвердження.

При цьому, як зазначає видання The New York Times, представники Пентагону та Білого дому оцінили успіхи контрнаступу ЗСУ на Харківщині та звільнення Ізюму, Куп'янська і Балаклії.

Західні чиновники та аналітики припускають, що наступ ЗСУ на Харківщині може бути раннім етапом більш масштабного контрнаступу з метою відсунути лінію фронту.

 Нинішні та колишні офіційні особи США високо оцінили витонченість української підготовки до контрнаступу. Повідомляється, що рішення рекламувати свій контрнаступ на півдні, перш ніж завдати удару на північному сході, є стандартним прийомом дезорієнтації, який використовують американські спецназівці, які тренують українців з моменту окупації Криму в 2014 році.

Влітку українські високопосадовці активізували обмін розвідувальними даними зі своїми американськими колегами, коли вони почали планувати контрнаступ. Високопосадовці США відмовилися повідомити, якими подробицями плану контрнаступу поділилася Україна і скільки порад дали Сполучені Штати. Але один чиновник сказав, що американці постійно обговорювали з Києвом, як Україна може зупинити просування Росії на сході.

Колишній вищий командувач армії США в Європі Бен Ходжес сказав, що нещодавній успіх вказує на те, що зусилля України щодо повернення земель на півдні та сході можуть розвиватися швидше, ніж він передбачав раніше, і навіть підготувати ґрунт для спроби відвоювати Крим наступного року.

Інші експерти погодилися, що ситуація може змінитися для України. Колишній чиновник Пентагону та офіцер ЦРУ Мік Малрой сказав, що контрнаступ українських військових просувається навіть швидше, ніж очікувалося і що зараз настав час для української армії використовувати будь-яку нагоду, щоб послабити та знищити боєздатність Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?