ЗСУ знищили два командні пункти росіян на Херсонському напрямку
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили два командні пункти росіян на Херсонському напрямку

ЗСУ знищили два командні пункти росіян на Херсонському напрямку
Джерело:  online.ua

Українські військовослужбовці на Херсонському напрямку артилерією знищили ще два командні пункти окупаційних військ. Результати цих влучань зараз дорозвідують.

Джерело: речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону

Гуменюк розповіла, що ситуація на півдні складна: лінія зіткнення постійно рухається.

Миколаївсько-Херсонський напрямок постійно перебуває в русі. Ми просуваємось, ворог відступає, але намагається тримати позиції і повертатися для їхнього відновлення, — каже посадовиця.

Вона додала, що більш тилових районах півдня (як-от на Одещині) росіяни продовжують практику ракетних обстрілів, і, зокрема, знищують портову інфраструктуру.

Крім того, 8 липня виявили чергову міну, яку течією винесло у Дністровський лиман.

Також вона повідомила про ранковий обстріл приміських територій Миколаївщини, які війська РФ обстріляли забороненими касетними і фугасними снарядами, зруйнувавши промислові об'єкти. Наразі інформації про жертв немає.

Ситуація на півдні України

Противник намагається посилити артилерійський тиск на наші позиції, збільшує кількість обстрілів, але інших активних дій не веде. Продовжує атакувати тилові райони, - повідомляє ОК Південь.

Близько 10.00, з ворожого літака Су-30, з боку Чорного моря, по Одещині випущено крилату ракету типу Х-31, яка розірвалась над морем, прямуючи до узбережжя.

Цілком імовірна зміна тактики ворога із нанесення масових осколкових уражень у місцях великих скупчень людей у прибережній зоні. Наразі без жертв.

Корабельне угруповання ворожого флоту без змін – 4 надводних, 2 підводних ракетоносії і 3 ВДК – продовжують тримати блокаду судноплавства та погрожувати застосуванням 40 крилатих ракет по всій території України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?