ЗСУ знищили склад боєприпасів армії РФ на сході України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили склад боєприпасів армії РФ на сході України

ЗСУ знищили склад боєприпасів армії РФ на сході України
Джерело:  online.ua

Українські військові знищили ще один склад боєприпасів кремлівської окупаційної армії на території Донецької області.

Джерело: Telegram-канал Сухопутних військ ЗСУ

ЗСУ нищать резерви кремлівських окупантів на сході України 

За даними одного з українських військових, що оприлюднив відео, потужний вибух на складі боєприпасів кремлівської окупаційної армії стався в окупованій Попасній на Донеччині.

На відео спочатку показується, як в області удару з'явився невеликий стовп диму. А через десять секунд сталася колосальна детонація боєприпасів. Після вибуху утворилися величезні хмари пилу і диму, які піднялися на десятки метрів вгору. Українські солдати за кадром припустили, що від такої детонації могло знести добру частину міста.

Між тим, за словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, представники влади Західних країн починають усвідомлювати, що Кремль кинув проти України  практично все, що накопичував протягом десятиліть, а це тисячі одиниць важкої зброї: РСЗВ, далекобійна артилерія, бронетехніка.

Зараз Захід розуміє, що для того, аби ми могли ефективно обороняти свою землю, нам потрібний певний паритет цієї зброї. Це не одразу було зрозуміло, і потрохи доходило до людей. Утім, зараз це вже очевидно й для наших партнерів. Це дуже добре. Вони осягнули розмір війни, яка сьогодні триває в Україні, - зазначив Подоляк.

Він зауважив, що Захід вже зрозумів, що Україні треба надати велику кількість зброї для досягнення парітету у війні з кремлівськими окупантами. Це вже не на десятки, а на сотнідалекобійної артилерії, РСЗВ, ППО, дронів.

Україна зараз, як мені здається, це країна, яка вміє користуватися зброєю краще за всіх. Тобто ми воюємо інтелектом, наші Збройні Сили воюють креативно – це вже оцінив світ. Тому світ не боїться довіряти нам будь-який формат та кількість зброї, оскільки розуміє, що ми дуже коректно її використовуємо. Коректно щодо партнерів, з якими ми домовилися про певні правила використання зброї. Й водночас дуже креативно, з точки зору, що ми воюємо не кількістю, як Росія, а якісно й інтелектом, - підкреслює Подоляк.

Разом з тим, за його словами, з погляду бюрократії, процес передачі зброї Україні проходитиме швидко.

Бюрократії для України нема. Маю на увазі з погляду постачання зброї наших партнерів. Є інший чинник - проблема кількості цієї зброї на складах. Його треба доробити, бо ніхто стільки не збирав, як Росія. Тому зараз його доопрацьовують, щось розконсервують на складах, і це швидко йтиме в Україну - місяць, два, три, - зазначає представник ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?