ЗСУ звільнили 40% окупованих з лютого територій — Залужний
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили 40% окупованих з лютого територій — Залужний

ЗСУ звільнили 40% окупованих з лютого територій — Залужний
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підвів підсумки 2022 року для ЗСУ. Упродовж минулого року українські військові звільнили 40% окупованих з 24 лютого територій та знищили понад 100 тисяч російських військових.

Джерело: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Залужний підбив підсумки 2022 року для ЗСУ

Деякі підсумки трагічного і героїчного 2022 року. Року, що назавжди змінив нас, наше сьогодення і майбутнє. Року, який увійшов у світову історію. Під іменем України та її Збройних Сил, - написав Залужний.

У першому пункті головнокомандувач зазначив, що ЗСУ звільнили 40% захоплених після 24 лютого територій та 28% від усіх захоплених Росією територій.

Звільнення правобережної Херсонщини довело загальну площу звільнених територій майже до 40 тис. кв. км. Сьогодні Україна продовжує стримувати РФ на сухопутній ділянці загальною протяжністю 3 786 км, у тому числі активна лінія фронту з агресором складає 1500 км.

Другим пунктом йде знищення понад 100 тисяч осіб особового складу росіян, 3 тисяч танків, 6 тисяч бойових машин, 2 тисяч артилерійських систем, близько 300 бойових літаків та 270 вертольотів росіян.

Повітряні Сили ЗСУ знищили 1893 повітряні цілі.

17 європейських країн проводить підготовку особового складу ЗСУ. Загалом за 2022 рік країни підготували 20 тисяч українських військових.

Понад 600 тисяч людей було евакуйовано з районів ведення бойових дій за напрямом цівільно-військового співробітництва та завезли понад 2 мільйони тонн гуманітарних вантажів.

Також Україна отримувала зброю, боєприпаси та матеріальні засоби від держав-партнерів.

Понад тисячу поранених військовослужбовців відправили на лікування та реабілітацію до Нідерландів, Франції, Ірландії, Норвегії, Даніії, Польщі, Італії, США, Ізраїлю, Іспанії.

Піротехніки та сапери обстежили тисячі км на наявність мін та снарядів і знищили майже 42 тисячі небезпечних предметів.

Майже 29 тисяч військовослужбовців отримали державні нагороди, зокрема, 160 з них – звання "Герой України".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?