ЗСУ звільнили Куп’янськ-Вузловий у Харківській області
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили Куп’янськ-Вузловий у Харківській області

ЗСУ звільнили Куп’янськ-Вузловий у Харківській області
Джерело:  online.ua

За словами очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, Збройні сили України звільнили селище міського типу Куп'янськ-Вузловий, яке знаходиться на лівому березі річки Оскіл.

Джерело:  телемарафон  "Єдині новини"

ЗСУ продовжують звільняти Харківську область

Олег Синєгубова звертає увагу на те, що ще 6% нашої області залишаються тимчасово окупованими. Наразі вже трохи менше, адже українські воїни успішно звільнили Куп'янськ-Вузловий.

У них (росіян – ред.) було декілька принципових і досить важливих для них напрямків: Ізюм, Ізюмська висота так звана – це шлях, через який вони направляли свою військову техніку на територію Донецької та Луганської областей, там посилювали свою військову присутність; і, звичайно, Куп'янськ-Вузловий – це одна з найбільших логістичних, залізничних розв'язок на території Харківської області, - наголошує очільник Харківської ОВА.

Олег Синєгубов також нагадує, що з перших годин повномасштабної війни Куп'янськ-Вузловий був окупований, і армія РФ досить сильно обороняв і тримав його.

Завдяки успішній військовій операції наші Збройні сили її зараз відбили і повністю фактично контролюють, - підкреслив чиновник.

Як стверджує очільник Харківської ОВА, кожен метр української території "звільняється досить важко, тому що ворог не відступає, постійно намагається перегрупуватися, стягує свої резерви".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?