ЗСУ звільнили нові території на Таврійському напрямку
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили нові території на Таврійському напрямку

ЗСУ звільнили нові території на Таврійському напрямку
Джерело:  online.ua

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський офіційно підтвердив, що на Таврійському напрямку наші бійці змогли звільнити нові території.

Джерело: Олександр Тарнавський

Україна змогла відбити нові території на Таврійському напрямку

Таврійський напрямок. Є відбиті території. Сили оборони працюють, - повідомив Тарнавський.

За його словами, на вказаному напрямку артилерійські підрозділи протягом доби виконали 1303 вогневих завдання.

Окрім того, зазначається, що 12 серпня втрати армії РФ ліквідованими, пораненими та полоненими склали 242 особи (загиблі – 80, поранені – 160, полонені – 2).

Також воїнам ЗСУ вдалося знищити 7 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 1 танк, 2 ББМ, 2 артилерійські системи та міномети, 1 одиницю автомобільної та 1 одиницю спеціальної техніки.

Ба більше, було накрито вогнем три склади боєприпасів.

NYT підтверджує суттєвий прогрес ЗСУ під час контрнаступу

Як вдалося дізнатися американським журналістам, українські воїни змогли просунутися на 10-12 миль (16-19 км – ред.) вздовж двох головних ліній атаки у прагненні Києва досягти південного узбережжя, а також перерізати лінії постачання армії РФ.

Також наголошується, що у наземній війні бійці ЗСУ просуваються на південь по двох основних напрямках: через східне село Старомайорське до окупованого Росією Бердянська; і далі на захід до окупованого Росією Мелітополя.

Захоплена територія, від 10 до 12 миль на обох векторах наступу, хоч і відносно невелика, але важлива тим, що змушує Москву відволікати сили з інших ділянок лінії фронту, кажуть військові аналітики. Інститут вивчення війни, вашингтонський аналітичний центр, назвав це просування "тактично важливим".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?