Не вся Україна. У Кремлі дали задній хід на тлі поразок Росії у війні
Категорія
Політика
Дата публікації

Не вся Україна. У Кремлі дали задній хід на тлі поразок Росії у війні

Не вся Україна. У Кремлі дали задній хід на тлі поразок Росії у війні
Джерело:  online.ua

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков неочікувано для всіх почав стверджувати, що Росія нібито не претендує на інші території України, окрім чотирьох областей і Криму, які вона вже незаконно записала у свою Конституцію.

Джерело: The New York Times

Пєсков виступив з новою заявою на тлі поразок РФ у війні

Російські пропагандисти поцікавилися у прессекретаря російського диктатора, чи має намір влада РФ захоплювати нової української території, крім чотирьох "анексованих" областей.

Ні. Ми просто хочемо контролювати всю територію, яка тепер записана в нашій Конституції як наша, – заявив Пєсков.

Як цинічно зазначив речник Кремля, станом на сьогодні в офіційної Москви "немає підстав" для мирної угоди з Україною.

Ми продовжуватимемо операцію (війну – ред.) в осяжному майбутньому, – заявив Пєсков.

Що важливо знати про російсько-українську війну

У 2014 році Росія анексувала український Крим і частину Донецької та Луганської областей.

24 лютого 2022 року країна-агресорка розпочала повномасштабне вторгнення, захопивши також частину Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

Окрім того, на початку повномасштабного вторгнення армія РФ окупувала частину Чернігівської та Київської областей, але згодом змушені були відступити, як пізніше й з більшої частини Харківщини і з частини Херсонщини.

5 жовтня 2022 року очільник Кремля Володимир Путін підписав "закони про прийняття" до Російської Федерації захоплених територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України.

Таким чином, окупований Крим і ці території РФ безпідставно вважає частиною своєї країни. При цьому Росія також досі контролює невелику частину Харківської області, яку не записувала до своєї Конституції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?