Звільнений Херсон залишається без світла та води
Категорія
Україна
Дата публікації

Звільнений Херсон залишається без світла та води

Звільнений Херсон залишається без світла та води
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, у звільненому Херсоні поки не має водопостачання та електрозабезпечення і повертатись до міста місцевим жителям ще зарано. 

Джерело: ТСН

Що відбувається у звільненому Херсоні 

Данілов зазначив, що звільнені території правого берегу Херсонської області залишаються замінованими, а російські окупаційні війська можуть розпочати обстрілювати звільнені території з лівого берега Дніпра.

Окупанти, тікаючи з міста, частину інфраструктури зруйнували, а іншу - замінували. Й поки оператери відновлюють пошкоджені кабелі, а рятувальники розміновують станції мобільного зв'язку, зв'язок забезпечується терміналами Starlink, - наголосив Данілов.

У Херсоні після російської окупації немає світла, та, незважаючи на це, деякі магазини працюють. Окрім електроенергії, у місті немає й водопостачання - херсонці черпають воду з Дніпра.

Газу немає, води, тепла, - зізнається одна з місцевих жительниць.

Окупанти зруйнували усі чотири лінії, які подавали живлення на Херсонщину. В обласному центрі зруйновані й ЛЕПи, і трансформатори. Енергетики працюють ледь не цілодобово.

Нині у 300-тисячному Херсоні залишилося менше третини мешканців, вони запевняють, що усі незручності переживуть, аби бути вільними.

Між тим посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс зазначила, що українські військові здатні продовжувати ведення бойових дій взимку і тому про якусь оперативну паузу не йдеться.

Зима може ускладнити боротьбу, але я не впевнена, що це означатиме паузу. Подивимось, але Україна сильно просунулася, успішно, і вони знають, як боротися взимку, якщо потрібно. Мають 8 років досвіду, - зазначила Сіммонс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?