Звірства росіян в Ізюмі та ситуація на фронті — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Звірства росіян в Ізюмі та ситуація на фронті — головне зі звернення Зеленського

Звірства росіян в Ізюмі та ситуація на фронті — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

17 вересня президент Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до українців, під час якого розповів про ексгумаційні роботи у Харківській області та ситуацію на фронті.

Джерело: ютуб-канал ОПУ

Зеленський пообіцяв повернути усі окуповані території

Глава держави звернув увагу на те, що 17 вересня в кількох наших містах мали б відзначатись їхні дні – дні міста. Зокрема, в Херсоні та Бердянську, які поки що залишаються під контролем окупантів.

Поки що. Хоч би які сили окупанти витрачали на них, хоч би що вони там розказували, наш Херсон і наш Бердянськ жодної хвилини не втрачали своєї української душі, жодної хвилини не втрачали віри в Україну. І жодної хвилини ми про них не забуваємо й обовʼязково повернемося. Так само, як Київщину, Чернігівщину й Сумщину, так само, як тепер Харківщину, ми звільнимо й інші області, всю нашу землю. Всюди, де є Україна, буде наш прапор і ніде не залишиться цього звірства – рашизму, який повторює те, що робили нацисти, - наголосив Зеленський.

В Ізюмі тривають ексгумаційні роботи

За словами президента, в в Ізюмі Харківської області продовжуються ексгумаційні роботи на місці знайденого масового поховання. Проводяться експертизи тіл.

Отримані нові докази тортур, які застосовувались проти людей, які там поховані. У звільнених районах Харківщини знайдено вже понад десять катівень – у різних містах і селищах. Коли окупанти втікали, вони кинули й апарати для знущання. Навіть на звичайному вокзалі Козачої Лопані знайшли приміщення для тортур, знайшли інструменти для катувань струмом. Це просто вокзал! Катування було повсюдною практикою на окупованій території. Так робили нацисти. Так роблять рашисти. І відповідатимуть вони так само – і на полі бою, і в залах суду, - пообіцяв глава держави.

Що відбувалося на фронті 17 вересня

Володимир Зеленський повідомив, що ситуація на передовій за минулу добу не зазнала суттєвих змін.

Збройні Сили України, підрозділи нашої розвідки, СБУ, Національної гвардії поступово, крок за кроком витісняють окупантів з нашої землі. Але ще потрібен час, ще потрібні зусилля, ще потрібно бути повністю зосередженими на обороні та зберігати всю нашу міцність, - підкреслив президент

Він також подякував всім нашим воїнам – від командувачів до рядових, які боряться за вільне життя українського народу.

За словами президента, зараз звільнені райони Харківщини нарешті можуть жити – доправляються продукти, ліки, повертається енергозабезпечення, привезли пенсії, відновлюємо роботу транспорту, залізниці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?