Зʼявилися супутникові знімки з пошкодженими літаками на аеродромі у Пскові — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Зʼявилися супутникові знімки з пошкодженими літаками на аеродромі у Пскові — фото

Зʼявилися супутникові знімки з пошкодженими літаками на аеродромі у Пскові — фото
Джерело:  online.ua

У мережі з’явилися перші супутникові знімки аеродрому в російському місті Псков. Там після атаки безпілотників пошкоджено літаки Іл-76.

Джерело: "Схеми"

Пошкодження двох літаків Іл-76 у Пскові

На опублікованих знімках можна побачити, що пошкоджено щонайменше два літаки типу Іл-76. Пошкодження літаків журналістам підтвердив і авіаексперт Анатолій Храпчинський.

На супутниковому знімку ми бачимо, що ушкоджено поверхню біля крил, найімовірніше, дронами намагались влучити у паливні баки, які розміщені в тій частині літака. Але і це все одно (спричинить - ред.) виведення літака на капітальний ремонт, який займе щонайменше 2–3 місяці, ― пояснив Храпчинський.

Фото — t.me/cxemu/3618

Фото — t.me/cxemu/3618

На одному зі знімків поблизу літака також можна помітити два червоні автомобілі, схожі на пожежні. Їх могли залучити для гасіння пожежі.

Журналісти зазначають, що частину аеропорту, де могли розміщуватися інші ушкоджені Іл-76, не видно через високу хмарність.

Що відомо про атаку по аеродрому Крести в Пскові

Пропагандистські видання визнали атаку БПЛА по аеродрому Крести в Пскові вночі 30 серпня і заявили, що "пошкодження" дістали чотири військово-транспортні літаки Іл-76. За інформацією Telegram-каналів, у Пскові також могло зазнати удару розташування 2-ї бригади спецназу ГРУ і паливозаправний комплекс на території аеропорту.

РосЗМІ припускають, що для атак могли використовуватися нові українські дрони UJ-22 Airborne або Бобер, але зазначають, що так масово їх ще не застосовували.

Згодом представник ГУР Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох літаків Іл-76 під час нічної атаки на Псков.

До слова, цими літаками окупанти перевозять військових, техніку та боєприпаси. Вартість одного нового Іл-76 може становити 5 мільярдів рублів (приблизно 1,9 мільярда гривень).

Читайте також:

  • У Москві не працюють аеропорти через атаку БпЛА

  • У Москві вночі лунали вибухи. Влада заявила про роботу ППО

  • Дрони масово атакували Москву та Севастополь

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?