12-річна українка Яна Степаненко на протезах взяла участь у Бостонському марафоні — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

12-річна українка Яна Степаненко на протезах взяла участь у Бостонському марафоні — відео

Яна Степаненко
Джерело:  online.ua

12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян по вокзалу в Краматорську, пробігла в Бостонському марафоні 5 кілометрів. 

Яна Степаненко взяла участь у Бостонському марафоні

Тренерка Яни Орися Данилюк повідомила Tvoemisto.tv, що її підопічна пробігла в Бостонському марафоні 5 кілометрів.

Вона додала, що Яна планувала пробігти 2 кілометри, а вдалося пробігти п’ять. 

Реабілітаційний центр UNBROKEN раніше повідомляв, що 12-річна українка пробіжить у США свої перші з часу поранення кілометри. Для цього вона тренувалася по чотири рази на тиждень протягом трьох місяців.

Я навіть не уявляла, що можу потрапити на цей марафон. Я дуже хвилююся, але вірю в себе та свої можливості в Бостоні, — казала Яна.

Мета пробігу дівчинки була благодійною — вона збирає 600 тис грн на спортивний протез захиснику Олександру Рясному, який брав участь в АТО, ООС, в обороні Запоріжжя, де отримав поранення минулого року.

Підтримати проєкт можна за посиланням.

Стрічка online.ua "Незламні діти. Я чекаю"

У фільмі “Незламні діти. Я чекаю” українські діти розповіли, як вони зустріли 24 лютого, рятувались від війни, виїжджаючи за кордон, чому повернулись і хочуть жити в Україні.

Серед героїв фільму — 12-річна Яна з Нью-Йорка Донецької області, яка з мамою і братом потрапила під російський обстріл на вокзалі в Краматорську 8 квітня 2022 року.

Тоді російська ракета з написом “За дітей” вбила 61 людину та поранила 121. Яна та її мама розповіли про протезування кінцівок в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?