15 бойовиків "ЛДНР" відправили на 15 років за ґрати — СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

15 бойовиків "ЛДНР" відправили на 15 років за ґрати — СБУ

15 бойовиків "ЛДНР" відправили на 15 років за ґрати — СБУ
Джерело:  online.ua

15 бойовиків так званих "ЛДНР" відправили на 15 років за ґрати за державну зраду. Зокрема, вони з російськими окупантами обікрали елеватори із зерном в Херсоньскій області, а також брали участь у захоплені українських міст на сході та півдні країни.

Джерело: Служба безпеки України

15 бойовиків-колаборантів суд засудив до 15 років ув'язнення

Після початку повномасштабного вторгнення чоловіки, які проживали на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини, добровільно подалися до лав російської армії. Серед колаборантів були снайпери та гранатометники.

У лавах підрозділів 2-го армійського корпусу Південного військового округу зс рф вони брали участь у бойових діях проти Сил оборони на Херсонському, Запорізькому, Харківському і Донецькому напрямках.
Крім цього виконували вказівки кремля щодо розграбування місцевих елеваторів та незаконного вивезення українського зерна з тимчасово захоплених причорноморських районів України до рф, – наголосили в СБУ.

Ворожі поплічники під час контрнаступу ЗСУ потрапили до полону українських військових.

За зібраними доказами СБУ, український суд колаборантам призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Їх засуджено за наступними статтями:

  • ст. 111 (державна зрада);

  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

СБУ затримала ще одного колаборанта-зрадника у Херсоні

Нагадаємо, нещодавно СБУ в Херсоні затримали ще одного ворожого поплічника, який під час окупації міста допомагав співробітникам російської ФСБ налагоджувати діяльність «місцевого» підрозділу.

Колаборант займався формуванням агентурного апарату російської спецслужби, підшукував "однодумців", із якими повинен був проводити розвідувально-підривну діяльність у північній Україні.

За інформацією СБУ, фігурант справи виявився колишнім правоохоронцем Херсону, який пішов у відставку ще 2010 році.

У поле зору ФСБ він потрапив перед початком повномасштабного вторгнення. Тоді ворог запросив його допомогти у зборі інформації про суспільно-політичну обстановку в Херсоні. Під час тимчасової окупації обласного центру на поплічника загарбників вийшов його російський куратор, з яким він потім координував свої злочинні дії. В обмін на співпрацю агресор пообіцяв зловмиснику керівну «посаду» у псевдооргані окупантів, – наголошує пресслужба СБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?