40 очільників держав НАТО прибудуть на саміт у Вільнюсі
Категорія
Політика
Дата публікації

40 очільників держав НАТО прибудуть на саміт у Вільнюсі

40 очільників держав НАТО прибудуть на саміт у Вільнюсі
Джерело:  online.ua

З 10 липня на Вільнюському саміті Північноатлантичного альянсу очікується прибуття 40 глав держав і делегацій 48 країн.

Джерело: LRT

У понеділок до Вільнюса почнуть прибувати лідери країн НАТО

Президент США Джо Байден, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вже сьогодні прилетять на саміт Північноатлантичного альянсу.

Столтенберг проведе переговори з президентом Литви Гітанасом Науседою.

Байдена особисто зустрічатиме в аеропорту Вільнюса Науседа.

А між президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, прем’єром Швеції Ульфом Крістерссоном та Єнсом Столтенбергом пройде анонсована зустріч щодо розблокування вступу Швеції в НАТО.

На саміт НАТО у Литві прилетить 2400 учасників

Вільнюс чекає на делегації 48 країн – членів Організації Північноатлантичного договору і партнерів. Загалом в саміті запланована участь 2400 осіб. У Литві перший раз проходить міжнародна зустріч подібного масштабу.

Литовська столиця ще більше замайоріла прапорами України. Також телевежа Вільнюса буде спеціально підсвічена.

10 млн євро витрачено владою Литви на підготовку до саміту. Кошти виділено не тільки на організацію заходу міжнародного значення, але й на оновлення інфраструктури: перебудування тротуарів, заміну дорожнього покриття на деяких вулицях тощо.

Литовцям вдалося зекономити – спочатку витрати на саміт могли сягнути 38 млн євро.

Сьогодні більша частина історичного центру столиці Литви перекрита для автомобільного та велосипедного транспорту, а також для електросамокатів.

З 12 години 11 липня до 16 години 12 липня аеропорт Вільнюса відправлятиме і прийматиме тільки рейси саміту Північноатлантичного альянсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?