5 країн разом з Україною бойкотуватимуть змагання УЄФА за участі російських команд
Категорія
Спорт
Дата публікації

5 країн разом з Україною бойкотуватимуть змагання УЄФА за участі російських команд

5 країн разом з Україною бойкотуватимуть змагання УЄФА за участі російських команд
Джерело:  online.ua

5 країн разом з Україною бойкотуватимуть змагання УЄФА за участі російських команд. Польща, Швеція, Литва, Латвія та Британія приєдналися до заклику України.

Джерело: Суспільне Спорт

Асоціації виступили проти повернення російських команд U17

26 вересня УЄФА пом'якшила санкції проти Росії у європейському футболі. Керівний орган повернув до міжнародних змагань російські команди у віковій категорії U17.

Рішення УЄФА щодо російських футболістів U17 викликало реакцію у кількох асоціацій-членів конфедерації. Висловлюючи незгоду, вони заявили про готовність бойкотувати змагання за участі представників Росії.

Українська асоціація футболу не тільки виступила проти поновлення росіян, але й закликала інші європейські федерації долучитися до бойкоту. Окрім цього УАФ висловило незгоду з допуском російських команд та вимагає від УЄФА скасувати рішення Виконавчого комітету організації.

УАФ уже підтримали Англія, Польща, Латвія, Литва та Швеція.

Ми не підтримуємо допуск Росії до змагань УЄФА за віковими категоріями. Наша позиція залишається незмінною: збірні Англії не гратимуть проти Росії, – йдеться у заяві Футбольної асоціації Англії.

Здивування щодо рішення УЄФА висловив Цезар Кулеша, президент Польського футбольного союзу.

Я був здивований заявою Виконкому УЄФА. Якщо російські збірні будуть допущені до змагань, наші збірні не будуть з ними змагатися. Це єдине правильне рішення, – написав у своєму Twitter польський функціонер.

До бойкоту російських команд у європейському футболі приєдналася і Латвія.

Федерація футболу Латвії (LFF) підтверджує, що збірні Латвії з футболу всіх рівнів не будуть грати проти російських команд, незалежно від місця проведення таких ігор або форми представництва російських спортсменів. Це суперечить твердій позиції LFF щодо війни, яку Росія розпочала в Україні, і ця позиція залишатиметься в силі до завершення бойових дій в Україні, – зазначається у повідомленні на сайті LFF.

До бойкоту публічно зголосилися приєднатися у Швеції та Литві. Президент шведської футбольної федерації Фредрік Райнфелдт оголосив, що національні команди не змагатимуться із суперниками з РФ.

Федеральна рада ухвалила своє рішення, коли Росія здійснила неприйнятний напад на Україну. Ми не збираємося брати участь у жодних змаганнях з російськими учасниками. Ми оголосили й продовжимо наголошувати, що не плануємо змагатися з російськими командами. Це наша позиція.

Європейські країни не вперше підтримують Україну в контексті збереження санкцій проти російського спорту. На початку року до 40 країн виступили проти можливої участі росіян в Олімпіаді-2024 та заявили про готовність бойкотувати Ігри у Парижі.

Відсторонення РФ у футболі: що відомо

Російський футбольний союз на тлі санкцій від УЄФА розглядав можливість полишити своє членство в європейській федерації та перейти до Азії. Зрештою РФС відмовився від цього кроку.

На початку вересня УЄФА вперше за півтора року призначив російську бригаду арбітрів на міжнародний матч – на поєдинок Вірменії та Казахстану у жіночій Лізі націй.

УЄФА не позбавляє Росію очок у таблиці коефіцієнтів. Попри відсутність російських клубів у єврокубках Союз начисляє мінімальний показник за попередні п'ять років.

Читайте також:

  • УЄФА несподівано вирішила повернути до змагань юніорські збірні Росії

  • Коли команда РФ повернеться у європейський футбол — відповідь УЄФА

  • Україна вирішила не брати участь у турнірах УЄФА разом з росіянами

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?