82% українців не готові пожертвувати територіями України заради миру — КМІС
Категорія
Україна
Дата публікації

82% українців не готові пожертвувати територіями України заради миру — КМІС

82% українців не готові пожертвувати територіями України заради миру — КМІС
Джерело:  online.ua

Більшість українців не готові поступитися територіями України заради миру з РФ. Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 13-18 травня серед 2000 українців у віці від 18 років і старше, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Джерело: Київський міжнародний інститут соціології

Українці не готові поступатися територіями заради миру

У КМІС зазначають, що нещодавно у New York Times вийшла редакційна стаття, де, зокрема, можна було побачити певний заклик до «територіальних поступок» з боку України.

За декілька місяців до повномасштабного вторгнення співробітники КМІС мали ряд розмов з представниками західних ЗМІ і ми можемо відзначити, що часто простежувалося досить глибоке нерозуміння реалій України та українців, навіть попри ряд надійних результатів соціологічних опитувань (що далі продовжилося у формі «Київ упаде за 3 дні» та інших подібних «експертних» міркуваннях західними «спеціалістами»), - повідомили в КМІС.

У нещодавньому опитуванні соціологи поставили українцям запитання про готовність територіальних поступок для досягнення миру.

Як можна бачити, для 82% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим. Лише 10% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій.

Фото - kiis.com.ua

У всіх регіонах України більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Навіть на Сході, який зараз зазнає інтенсивних боїв, 68% проти поступок (готові на поступки – лише 19%), а на Півдні – 83% проти поступок (готові – лише 9%).

 Соціологи підкреслюють, що серед респондентів, які зараз проживають на окупованих територіях, 77% проти будь-яких територіальних поступок (готові на поступки – 18%).

А серед тих, хто після 24 лютого виїхав з територій, які були окуповані, 82% виступають проти будь-яких поступок (підтримують поступки – лише 5%).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?