9 мирних жителів загинули внаслідок авіаудару США по авто смертника в Кабулі
Категорія
Світ
Дата публікації

9 мирних жителів загинули внаслідок авіаудару США по авто смертника в Кабулі

9 мирних жителів загинули внаслідок авіаудару США по авто смертника в Кабулі
Джерело:  online.ua

Жертвами авіаудару США в Кабулі по автомобілю терориста-смертника, начиненому вибухівкою, стали також дев'ятеро мирних мешканців, оскільки потужний вибух зруйнував іще й будинок.

Джерело: CNN.

Повідомляється, що серед загиблих - шестеро дітей.

За словами брата однієї з вбитих, внаслідок вибуху померла також 2-річна дівчинка. Він розповів, що вони були "звичайною родиною", ніяк не пов'язаною з ІДІЛ.

Нагадаємо, авіаудар по автомобілю під керуванням смертника, що збирався вчинити теракт в аеропорту Кабула, було завдано в житловому кварталі афганської столиці 29 серпня.

Американські військові спочатку не коментували інформацію про жертви серед мирного населення, але пізніше визнали цей факт.

"Ми знаємо, що були потужні вибухи, які призвели до знищення автомобіля, оскільки всередині нього була велика кількість вибухівки. Через це могли бути додаткові постраждалі. Ми проводимо розслідування. Ми вкрай засмучені через будь-які можливі жертви серед невинних людей", - заявив представник Центрального командування США капітан Білл Урбан.

Що відбувається в Афганістані

Американські сили намагаються завершити евакуацію своїх громадян до кінця вівторка під загрозою нового терористичного нападу на міжнародний аеропорт Хаміда Карзая в Кабулі.

Внаслідок вибуху, який вчинив смертник біля воріт аеропорту в четвер, загинуло 13 військовослужбовців США та щонайменше 170 інших людей.

Недільний удар безпілотників по транспортному засобу - другий за три дні, здійснений американськими силами.

Американський чиновник підтвердив місце нанесення удару в кабульському районі Хадже -Бугра.

"Військові сили США провели сьогодні безпілотний авіаудар по машині в Кабулі, усунувши неминучу загрозу ІДІЛ для міжнародного аеропорту Хамада Карзая",- заявив представник американського центру CENTCOM Білл Урбан.

Таліби, які зараз контролюють Афганістан, засудили дії американців, заявивши, що США порушили суверенітет країни.

Білал Каріємі, представник “Талібану”, сказав CNN, що "не правильно проводити операції на чужій землі" і що США повинні були повідомити про це їх.

"Коли США проводять такі операції, ми їх засуджуємо", - підкреслив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?