Абоненти "Київстар" у кількох регіонах України вже зловили мобільний зв'язок
Категорія
Україна
Дата публікації

Абоненти "Київстар" у кількох регіонах України вже зловили мобільний зв'язок

Мобільний зв'язок
Джерело:  Радіо Свобода

У соцмережах по всій країні з'являються повідомлення про часткове відновлення роботи мобільного оператора “Київстар” після масованої хакерської атаки 12 грудня. Сама компанія поки не надала коментар з цього приводу.

Мобільний зв’язок від “Київстар” повертається

Смартфони українців вже почали ловити мережу "Київстар".

Повідомлення про це почали з'являтися в соціальних мережах.

Зокрема, про поступове відновлення зв’язку повідомляють у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Харкові, Києві, Кривому Розі та Миколаєві.

В Одесі та області "Київстар" поки не працює.

Користувачі радять перезавантажити телефон тим, у кого зв'язок поки не з'явився. Серед варіантів також увімкнути/вимкнути режим польоту.

Деякі користувачі зауважують, що є мережа, але немає інтернету. Також буває, що телефон працює на вхідні дзвінки, а на вихідні наразі ні.

Менеджмент “Київстар” про стан відновлення роботи оператора

CPO «Київстар» Михайло Нестор на своїй сторінці у Facebook у 18.20 повідомив про часткове відновлення мобільного зв’язку.

Спеціалісти Київстару та наші партнери зробили усе можливе, аби відновити роботу мережі від наслідків безпрецедентної для глобального телекому кібератаки.

Станом на 18.00 13.12.2023 наші спеціалісти розпочали включення голосового зв`язку по всій Україні. Відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі. У такому випадку рекомендуємо абонентам ПЕРЕЗАВАНТАЖИТИ телефони і відключити послугу VoLTE – це можна зробити в налаштуваннях телефону.

Наразі спеціалісти компанії працюють над відновленням послуг передачі даних та SMS і є сподівання, що вони також будуть відновлені протягом доби.

Після повного відновлення та стабілізації роботи мережі, Київстар приступить до підготовки та надання компенсацій усім абонентам та корпоративним клієнтам, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатись сервісами компанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?