Абрамович відмовився передавати Україні 2,3 млрд фунтів з продажу "Челсі"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Абрамович відмовився передавати Україні 2,3 млрд фунтів з продажу "Челсі"

Абрамович відмовився передавати Україні 2,3 млрд фунтів з продажу "Челсі"
Джерело:  online.ua

Російський олігарх Роман Абрамович минулого року продав свій футбольний клуб "Челсі", щоб уникнути санкцій. Проте він відмовився передати 2,3 млрд фунтів з продажу Україні, а хоче, щоб значна сума пішла "постраждалим росіянам".

Джерело: Daily Mail

Гроші Абрамовича від продажу Челсі можуть не потрапити до України

Видання пише, що 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, виручені від продажу «Челсі» понад рік тому, можуть не досягти жертв російської війни проти України цього року або, можливо, взагалі.

Абрамович хоче, щоб значна частина грошей пішла до Росії, точніше "росіянам, які постраждали від війни".

Проте ні уряд Великої Британії, ні Єврокомісія не погодяться на такий крок, поки діють санкції проти Росії через агресію проти України.

Джерела в британському МЗС вказують на те, що міністр Джеймс Клеверлі сказав минулого тижня, що він не може гарантувати, що гроші будуть виплачені до того, як уряд піде на літні канікули наступного місяця.

Ми хочемо переконатися, що вивільнені гроші надходять виключно до тих одержувачів, на яких вони спрямовані. Мені потрібна повна впевненість, що це так, - сказав Клеверлі.

Джерело, близьке до фондів, повідомило: «Ми сподівалися, що гроші будуть перераховані минулого літа, потім ми сподівалися на розвиток подій у січні».

Тепер ми сподіваємося, що гроші почнуть надходити в Україну до того, як наприкінці року знову настануть суворі зимові умови, але наразі немає гарантій, що це станеться.

Що відомо про продаж Челсі

Минулого року Абрамович був змушений продати футбольний клуб, знаючи, що на нього чекають санкції.

Клуб купив американський мільярдер Тодд Болі за 2,5 мільярда фунтів стерлінгів, а після витрат, пов'язаних з транзакцією, залишилося 2,3 мільярда фунтів стерлінгів.

Під час продажу прес-служба Абрамовича повідомила, що він «хотів, щоб виручені кошти були передані в благодійний фонд для потреб постраждалих з обох сторін конфлікту між Росією та Україною».

2,3 мільярда фунтів стерлінгів залишаються на замороженому банківському рахунку у Великобританії, який належить Fordstam, компанії, контрольованій Абрамовичем, а Міністерство закордонних справ ще не дало зелене світло на переказ цих грошей.

Правила, що стосуються виділення грошей, дозволяють переказувати їх виключно на українські гуманітарні цілі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?