Африка хоче розмістити на своїй території виробництво української зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

Африка хоче розмістити на своїй території виробництво української зброї

Африка хоче розмістити на своїй території виробництво української зброї
Джерело:  online.ua

За словами очільника МЗС України Дмитра Кулеби, Африка заявила про зацікавленість не лише в купівлі української зброї, а й у розміщенні на своїй території її виробництва. Про це він розповів під час панельної дискусії в рамках Форуму оборонних індустрій.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Виробництво української зброї можуть розмістити в Африці

Шеф української дипломатії звертає увагу на те, що Африка була одним із найбільших ринків збуту військової продукції з України до початку повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої країни.

Сьогодні Африка чекає на повернення українських компаній на цей ринок для продажу зброї. Поки що ця опція, зрозуміло, закрита. В одній африканській країні, спілкуючись із лідером цієї країни, він так довірливо подивився мені в очі і каже: "Вам стільки зброї вже надіслали, вам стільки точно не потрібно. Можливо, трохи поділіться з нами?" Тобто, там інше сприйняття наших потреб.

Окрім того, Дмитро Кулеба офіційно підтвердив, що Африка також зацікавлена в розміщенні виробництва української зброї та амуніції на своїх землях.

Це новий тренд... Попит на продаж і виробництво зброї, виробленої в Україні, буде дуже високим,- прогнозує глава МЗС.

Зеленський оголосив про заснування Альянсу оборонних індустрій і Оборонного фонду

30 вересня український лідер Володимир Зеленський заявив про створення в Україні Альянсу оборонних індустрій, а також заснування спеціального Оборонного фонду.

Цією новиною він поділився під час першого Міжнародного форуму оборонних індустрій у Києві.

Сьогодні на цьому форумі ми оголошуємо про створення Альянсу оборонних індустрій. Альянсу, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права. Захисту безпеки – я говорю не лише про Україну, а й про безпеку від агресій будь-якої нації у світі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?