Африканський союз став постійним членом G20
Категорія
Політика
Дата публікації

Африканський союз став постійним членом G20

Африканський союз став постійним членом G20
Джерело:  online.ua

Африканський союз став постійним членом "Групи двадцяти". Про це заявив нинішній голова G20 – прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді – на саміті групи у Делі.

Джерело: AP

Африканський союз приєднався до G20 

Як зазначає видання, ідея приєднання до G20 Африканського Союзу отримала широку підтримку, що зробило його другим регіональним блоком, який став постійним членом після ЄС.

Я запрошую представника Африканського Союзу зайняти місце постійного члена G20, – зазначив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді .

Моді також сказав лідерам країн групи, що вони повинні знайти конкретні рішення для широкомасштабних викликів, які, за його словами, є наслідком "злетів і падінь світової економіки, поділу між Північчю і Півднем, прірви між Сходом і Заходом", а також інших проблем, таких як тероризм, кібербезпека, охорона здоров'я та безпека водних ресурсів.

За словами глави індійського уряду, у той час, як світова увага прикута до війни Росії проти України, Індія намагається привернути більше уваги на саміті до потреб країн, що розвиваються, хоча неможливо відокремити багато питань, таких як продовольча та енергетична безпека, від вторгнення РФ.

До слова, Африканський союз – це міжурядова організація, яка об'єднує 55 країн Африки, створена у 2002 році. Серед цілей організації, зокрема, розвиток демократії, дотримання

Зустріч ЄС та Африканського союзу

На полях саміту G20 Європейський Союз планує провести зустріч високого рівня з африканськими лідерами.

Зустріч Європа-Африка включатиме обговорення наслідків війни Росії проти України для глобальної продовольчої безпеки.

Інші теми включають зусилля щодо реформування глобальної фінансової архітектури, покращення умов для приватних інвестицій та інфраструктурних проєктів в Африці, а також ситуацію в регіоні Сахель, де нещодавно відбувся військовий переворот.

Нагадаємо, що саміт пропускають президент Китаю Сі Цзіньпін і Росії Володимир Путін.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?