Агент ФСБ з Харкова отримав тюремний термін за підготовку диверсій проти ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Агент ФСБ з Харкова отримав тюремний термін за підготовку диверсій проти ЗСУ

СБУ
СБУ

У зоні особливої уваги зловмисника перебували військові льотчики, командири спецпідрозділів ЗСУ та співробітники Служби безпеки. За шпигунство агент російських спецслужб 15 наступних років проведе у в'язниці.

Агента ФСБ засуджено за шпигунство

Житель Харкова, який працював на Федеральну службу безпеки РФ, отримав 15 років тюрми. Він готував диверсії проти українських льотчиків та командирів.

Про це повідомила Служба безпеки України у Facebook.

За інформацією СБУ, мешканець Харкова стежив за військовослужбовцями Сил оборони у Харківській області.

У зоні особливої уваги зловмисника перебували військові льотчики, командири спецпідрозділів ЗСУ та співробітники Служби безпеки, – уточнюють правоохоронці.

Чоловік намагався встановити місця тимчасової дислокації та проживання українських захисників, а також маршрути їхнього пересування на власних автомобілях. Крім цього, він намагався виявити підприємства оборонно-промислового комплексу в регіоні.

Такі дані росіяни хотіли використати для підготовки серії диверсій проти українських захисників та на оборонних заводах.

У Харкові затримано зрадника

Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ внаслідок спецоперації у Харкові, яка відбулася у березні цього року.

За даними слідства, зловмисником є місцевий житель, який у листопаді 2022 року був дистанційно завербований кадровим співробітником оперативної групи ФСБ у Бєлгородській області Саліцевим А.П., – з'ясували правоохоронці.

ФСБ помітила чоловіка через його брата – військового ЗС РФ у запасі. Для виконання завдань зрадник ходив вулицями Харкова та знімав на камеру свого телефону українських захисників. Для конспірації він використовував 3 мобільні телефони та 7 номерів різних операторів.

Під час обшуків у нього знайшли ноутбук та мобільні телефони з доказами роботи на ФСБ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?