Активісти розгорнули український стяг на вершині гори в Криму — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Активісти розгорнули український стяг на вершині гори в Криму — фото

Прапор
Джерело:  Жовта Стрічка

До Дня Соборності України активісти руху "Жовта Стрічка" розгорнули український прапор на вершині гори Пахкал-Кая у Криму.

Український прапор замайорів на вершині гори в окупованому Криму

Як повідомили активісти, український стяг розгорнули до Дня Соборності, який відзначають в Україні 22 січня.

Ми розгорнули прапор на одній із вершин кримських гір, Пахкал-Кая, щоб показати єдність українського народу, бо Крим — це Україна! Сьогодні символ України майорить над вершиною Криму, а вже зовсім скоро, спільними зусиллями ми прикрасимо синьо-жовтими прапорами весь півострів, — йдеться у повідомленні.

У Макіївці активісти також підняли український прапор

Активісти розмістили синьо-жовтий прапор біля мікрорайону "Сонячний" у Макіївці Донецької області, яка перебуває в окупації з 2014 року.

Тепер наш прапор височіє на териконі, з якого видно дорогу з Донецька до кордону РФ. Тисячі окупантів, що проїжджають цим шляхом щоденно, будуть бачити, що навіть в 10-річній тіні окупації ми продовжуємо боротьбу з ворогом, бо Донбас — це Україна!, — йдеться у повідомленні.

До слова, навесні 2022-го, з початком російської окупації Херсона, мешканці міста чинили спротив військовим РФ. Символом опору стала жовта стрічка, яку містяни розвішували у різних частинах обласного центру. 11 листопада 2022-го ЗСУ звільнили Херсон.

Тим часом проукраїнські активісти продовжують підпільний протест у тимчасово окупованому Криму, у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?