Alina Pash представить Україну на Євробаченні-2022
Категорія
Культура
Дата публікації

Alina Pash представить Україну на Євробаченні-2022

Alina Pash представить Україну на Євробаченні-2022
Джерело:  online.ua

Переможцем фінального відбору на Євробачення-2022 стала співачка Alina Pash, яка буде представляти нашу країну із піснею "Тіні забутих предків".

Джерело: "Укрінформ"

Хто така Alina Pash

Аліні Паш 28 років. Вона родом з села Буштино у Закарпатській області. У своїх піснях вона поєднує елементи українського етносу та сучасні музичні мотиви, серед яких хіп-хоп виконання.

У 2015 році Alina Pash брала участь у шоу талантів Х-фактор, а також стала володаркою європейської музичної премії  MMEA 2022.

За результатами голосування Паш отримала 8 балів від журі та від 7 глядачів.

При цьому у Мережі поширюється інформація, що співачка проводила виступ в анексованому РФ Криму.

Багато хто з прихильників конкурсу був обурений та заявляв про порушення правил участі в Національному відборі.

Співачка підтвердила, що відвідувала Крим, але не літала туди літаком, а їздила автобусом.

В цілому участь у Нацвідборі на Євробачення взяли 8 учасників, зокрема, Barleben з м. Новоград-Волинський, Michael Soul з Республіки Білорусь, ROXOLANA з м. Львів та Wellboy з с. Грунь, а також гурти «Cloudness» із Наддніпрянщини, «Our Atlantic» з Умані та «Kalush Orchestra» з Прикарпаття.

Ведучими Нацвідбору було обрано Машу Єфросініну та Тимура Мірошниченко. У складі журі були відомі українські виконавці: Джамала, Тіна Кароль, а також український режисер, сценарист, радіоведучий та засновник радіо "Аристократи" Ярослав Лодигін.

Що відомо про Євробачення-2022

Фінал пісенного конкурсу буде проходити в італійському місті Турин на арені Pala Olimpico 14 травня. У конкурсі візьмуть участь музичні виконавці зі 41 країни.

Перший виступ України має відбутись 10 травня.  Разом з Україною виступатимуть представники Албанії, Болгарії, Латвії, Литви, Молдови, Нідерландів, Словенії, Швейцарії, Австрії, Вірменії, Греції, Данії, Ісландії, Норвегії, Португалії, Росії та Хорватії.

Ведучими конкурсу будуть британський співак Міка,  італійська співачка Лаура Паузіні, та італійський шоумен  Алессандро Каттелан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?