В Україні обрали фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2022
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні обрали фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2022

В Україні обрали фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2022
Джерело:  online.ua

24 січня Суспільний мовник офіційно оголосив список фіналістів Національного відбору на Євробачення-2022, яке відбудеться в Італії.

Джерело: Суспільне

Фіналісти Нацвідбору на Євробачення-2022

Усього на участь у пісенному конкурсі подали 284 заявки, з них був сформований список з 27 учасників. Тепер їх залишилося 8:

  • Alina Pash – Тіні забутих предків

  • Cloudless – All be alright

  • Kalush Orchestra – Stefania

  • Laud – Head Under Water

  • Michael Soul – Demons

  • Our Atlantic – Моя Любов

  • Roxolana – GIRLZZZZ

  • Wellboy – Nozzy Bossy

Ярослав Лодигін, член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення, сказав, що лонглист формувати було легко.

Лонглист було легко сформувати, тим паче, що ми себе не обмежували кількістю учасників. До лонглисту потрапили всі, кого ми вважали гідними для участі у Національному відборі і потенційно ті, хто може представляти Україну та зможуть потрапити до фіналу Євробачення, що є нашою задачею мінімум, — розповів Ярослав Лодигін.

Фінал Нацвідбору організатори пообіцяли зробити яскравим.

Концерт хочемо зробити таким, що це буде вісім абсолютно різних мінішоу. Всі вісім учасників — вони різні, співають в різних жанрах. Тому і сцена, і сценічні методи, і фокуси будуть різними — для кожного з них вони підбиратимуться індивідуально, - повідомив Олексій Гончаренко, продюсер та керівник компанії "Френдс Про ТВ".

Фінал Національного відбору на Євробачення-2022 відбудеться 12 лютого о 19:00 в прямому ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Нагадамо, що цьогоріч Євробачення вібудеться у Турині в Італії. Фінал транслюватиметься 14 травня; півфінали — 10 та 12 травня.

У шоу візьме участь 41 країна.

Учасники Євробачення-2022 здивували піснею для конкурсу

Болгарські артисти офіційно відкрили новий сезон міжнародного музичного конкурсу Євробачення-2022 — саме Болгарія першою оголосила свого конкурсанта. Від цієї країни у 2022 році на пісенний конкурс поїде рок-гурт Intelligent Music Project на чолі з чилійцем Ронні Ромеро. Музиканти уже встигли представити композицію Intention, яка за лічені години підкорила мережу.

Що варто зазначити, барабанник гурту Стоян Анкулов вже декілька разів намагався підкорити пісенний конкурс. Він двічі представляв свою країну у дуеті зі співачкою Єліцею Тодоровою. У 2007 році вони зайняли п’яте місце, а у 2013 дійшли до півфіналу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?