"Шум" Go_A потрапив у трійку найпопулярніших пісень в історії Євробачення
Категорія
Культура
Дата публікації

"Шум" Go_A потрапив у трійку найпопулярніших пісень в історії Євробачення

"Шум" Go_A потрапив у трійку найпопулярніших пісень в історії Євробачення
Джерело:  online.ua

Композиція «Шум» українського гурту Go_A потрапила у трійку найкращих композицій за всю історію пісенного конкурсу «Євробачення». Вона стала етнічно стилізованою музичною відповіддю на пандемію COVID-19, яка сколихнула весь світ. 

Джерело: Eurovision Song Contest Web Radio

Go_A опинилася в трійці лідерів серед 250 інших претендентів у списку. Згадане радіо проводить такого роду голосування серед слухачів щороку.

Першість цього року опитувані віддали переможниці 2012 року Loreen з її піснею Euphoria. До речі, цю композицію вже не вперше обрали найпопулярнішою, вона очолює рейтинг уже 10 років.

Друге місце посіли переможці конкурсу 2021 року Maneskin — Zitti E Buoni.

 Як знімали кліп "Шум"

Пісня «Шум» заснована на народних веснянках, її текст пов'язаний з пробудженням природи.  «Шум» розуміється як впорядковуюча енергія, уособлений ліс, образ шуму першої весняної зелені або ознака бога лісів. Фольклористи вивчають її понад 150 років.

У кліпі виконавці стоять у білих костюмах хімічного захисту на огорненій туманом горі Щекавиця у Києві, згодом починають хоровод. Танець перемежовується кадрами виконавців, що грають на синтезаторі, гітарі, вудблоці.

Кліп було знято на камеру телефона за 2 години. Джерелом натхнення послугували поліські веснянки і дарк-техно.

 Хто з учасників від України також потрапив до рейтингу

Наступною у рейтингу представницею України йде  Джамала з піснею «1944», яка зайняла 14-у сходинку. До рейтингу увійшли ще декілька представників України на «Євробаченні»:

  • Вєрка Сердючка Dancing Lasha Tumbai (72 місце),

  • Руслана «Дикі танці» (78 місце),

  • Ані Лорак Shady Lady (108 місце),

  • Світлана Лобода Be My Valentine (242 місце).

Нагадаємо, Україна отримала 364 бали у рік, коли її представляв гурт Go_A. таким результатом країна посіла п'яте місце (97 балів від національного журі та 267 балів від глядачів). Цікаво, що якби результати визначали лимше за підсумками голосування глядачів, то Go_A опинився б на другій сходинці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?