Amazon надасть Україні фінансову допомогу в розмірі 75 млн доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

Amazon надасть Україні фінансову допомогу в розмірі 75 млн доларів

Amazon надасть Україні фінансову допомогу в розмірі 75 млн доларів
Джерело:  online.ua

Amazon та Україна підписали меморандум про співпрацю на 2023 рік, також компанія надає Україні 75 млн доларів підтримки.

Джерело: Telegram міністра цифрової трансформації Михайла Федорова

Amazon надає Україні 75 млн доларів підтримки

На початку повномасштабної війни Amazon AWS одними з перших допомогли втримати цифрову інфраструктуру країни. Компанія надала сервіси на мільйони доларів для зберігання близько 100 державних реєстрів. Це дозволило працювати реєстрам навіть під час російських обстрілів та аварійних відключень електрики, а українцям — отримувати держпослуги онлайн, - зазначив Федоров.

 За його словами, Мінцифра продовжує співпрацю з Amazon у сфері хмарних технологій. Сервіс “Дія” із перших днів повномасштабного вторгнення зберігає в сервісах Amazon копію системи застосунку та щодня створює резервні копії.

Саме це робить "Дію" та цифрову державу в цілому більш стійкою, тому що хмарну інфраструктуру неможливо знищити ракетою, наголосив міністр.

Також компанія допомагає навчити тисячі українців IT-спеціальностей. Класний кейс — ITSkills4U від Amazon AWS і Дія.Цифрова освіта, який запустили у жовтні за підтримки польського уряду. За місяць до програми доєдналися вже понад 11 тисяч українців, що зовсім скоро зможуть стати айтівцями, - додав Михайло Федоров.

Нагадаємо, компанії Amazon і Apple оштрафовані антимонопольним комітетом Італії на суму 228 млн доларів за змову на ринку продажів.

За даними розслідування відомства, IT-гіганти намагаються перешкоджати утворенню здорової конкуренції через співпрацю один з одним.

У заключному висновку комітету йдеться про укладання контракту між сторонами у жовтні 2018 року, згідно з яким техніку Apple міг реалізовувати лише Amazon та кілька інших продавців.

В Антимонопольному комітеті Італії їх називають "обраними індивідуально та дискримінаційним чином".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?