Американські вчені виявили у акул антитіла проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Американські вчені виявили у акул антитіла проти COVID-19

Американські вчені виявили у акул антитіла проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Американські дослідники з Університету Вісконсина-Медісон та компанії Elasmogen з'ясували, що імунна система акул виробляє невеликі антитіла, які здатні запобігти проникненню коронавірусної інфекції в організм людини.

Джерело: пресслужба Університету Вісконсина

У акул виявили ефективну систему захисту від COVID-19

Спеціалісти відібрали з великої кількості саме ті антитіла, які ефективно запобігають інфікуванню коронавірусом.

VNAR акули змогли нейтралізувати WIV1-CoV, коронавірус, який здатний заражати клітини людини, але зараз циркулює тільки у кажанів, у яких, ймовірно, виник SARS-CoV-2, що викликає COVID-19, - повідомляють автори дослідження

Вчені поясняють, что антитіла у акул в 10 разів менші за розміром, ніж у людини, але вони здатні зв'язуватися з білками вірусу та змушувати їх припиняти розповсюдження інфекції в организмі.

Ці маленькі антитілоподібні білки можуть проникати в затишні куточки і закутки, до яких людські антитіла не можуть отримати доступ. Те, що ми робимо, - це підготовка арсеналу терапевтичних засобів, які можуть бути використані проти спалахів атипової пневмонії. Це свого роду страховка на майбутнє, - зазначив професор патології Університету Вісконсин-Медісон Аарон Лебо.

Фахівці перевірили ефективність антитіл акул проти інфекційного SARS-CoV-2, та з'ясували, що вони ефективно кріпляться до канавки поруч із тим місцем, де вірус зв'язується з клітинами людини, та блокують цей процес.

Світу загрожує штам Омікрон

За словами спецпредставника ВООЗ з боротьби проти пандемії COVID-19 Девіда Набарро, кожні 2-3 дні кількість випадків ураження новим штамом Омікрон зростає вдвічі.

Спеціаліст ВООЗ зазначив, що вже у найближчі тижні варто очікувати нового стрімкого глобального росту захворюванності на COVID-19.

Він додав, що ніколи так не переймався за ситуацію з коронавірусом, як зараз.

Спецпредставник ВООЗ закликав прискорити проведення вакцинації та ревакцинації по всьому світу, а також ввести максимальні обмеження на соціальні контакти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?