Американські вчені заявили про створення революційних ліків від раку крові
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Американські вчені заявили про створення революційних ліків від раку крові

Американські вчені заявили про створення революційних ліків від раку крові
Джерело:  online.ua

В США схвалили новий препарат від рідкісної форми раку. 13% пацієнтів досягли повної ремісії.

Джерело: Lilly Investors

Результати дослідження препарату

Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) схвалило препарат американської фармацевтичної компанії Eli Lilly під назвою Jaypirca для лікування однієї із форм раку крові у дорослих пацієнтів.

Зазначається, що було проведене дослідження ефективності препарату, у якому взяли участь пацієнти з рецидивом або рефрактерною або мантійно-клітинною лімфомою, які попередньо отримували ковалентний інгібітор тирозинкінази Брутона (BTK).

За результатами цього дослідження половина пацієнтів мали позитивну динаміку від застосування препарату, а 13% — досягли повної ремісії.

В дослідженні брало участь 120 пацієнтів з мантійно-клітинною лімфомою.

Вони отримували Jaypirca 200 мг один раз на день.

Внесок препарату Jaypirca в дослідження раку

Майкл Ван, доктор медичних наук та професор заявив, що ця подія є важливою та виразив сподівання на найкращі результати.

Повідомляється, що Jaypirca є першим препаратом, який схвалено для застосування пацієнтам з мантійно-клітинною лімфомою, які раніше отримували ковалентний інгібітор ВТК.

Схвалення препарату Jaypirca є важливим прогресом для пацієнтів з рецидивом або рефрактерною мантійно-клітинною лімфомою, які наразі мають обмежені можливості та історично мали поганий прогноз після припинення лікування ковалентним інгібітором BTK. Ці дані вказують на те, що Jaypirca може забезпечити ефективність пацієнтам, які раніше отримували терапію ковалентним інгібітором BTK, потенційно подовжуючи час її дії, – сказав Ван.

У фармацевтичній компанії Eli Lily подякували пацієнтам та дослідникам за допомогу і заявили, що очікують розвитку у подальшому пошуку методів лікування.

Ми раді представити новий значущий терапевтичний препарат для пацієнтів з мантійно-клітинною лімфомою, який може покращити результат від терапії інгібіторами BTK після отримання кількох попередніх терапій. Ми вдячні пацієнтам, дослідникам та іншим членам команди клінічної допомоги за їхній внесок. Ми з нетерпінням чекаємо розвитку цієї віхи, продовжуючи пропонувати важливі і нові методи лікування пацієнтів із злоякісними гематологічними захворюваннями, – сказав головний виконавчий директор компанії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?