Червоний Хрест назвав кількість полонених РФ українських військових з Азовсталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Червоний Хрест назвав кількість полонених РФ українських військових з Азовсталі

Червоний Хрест назвав кількість полонених РФ українських військових з Азовсталі
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Червоного Хреста, територію підприємства "Азовсталь" в Маріуполі протягом цього тижня полишили сотні українських військових, які потрапили в полон до кремлівської окупаційної армії.

Джерело: Міжнародний комітет Червоного Хреста

Окупанти полонили сотні українських військових з Азовсталі 

У вівторок 17 травня МКЧХ на прохання сторін почав реєстрацію бійців, які залишають завод "Азовсталь", у тому числі поранених. Операція продовжилася в середу і ще тривала в четвер, тобто 18-19 травня.

Процес реєстрації, якому сприяв МКЧХ, передбачає заповнення форми з особистими даними, такими як ім’я, дата народження та найближчий родич. Ця інформація дозволяє комітету відстежувати тих, хто був захоплений, і допомагати їм підтримувати зв’язок зі своїми сім’ями.

Відповідно до мандата, наданого МКЧХ державами згідно з Женевськими конвенціями 1949 року, комітет повинен мати негайний доступ до всіх військовополонених у всіх місцях їх утримання. МКЧХ має бути дозволено опитувати військовополонених без свідків, а тривалість і частоту цих відвідувань не повинні надмірно обмежувати.

Коли дозволяють обставини, кожна сторона конфлікту повинна зробити все можливе для пошуку та збору загиблих, додають в організації.

При цьому представники Червоного Хреста підтримують діалог зі сторонами конфлікту щодо їхніх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом.

Як стверджують представники Міноборони РФ, що за попередню добу з "Азовсталі" вийшов ще 771 боєць полку "Азов", а загалом із 16 травня "в полон здалися" загалом 1730 бійців.

При цьому представники американського Інституту з вивчення війни заявляють, що окупаційна кремлівська армія продовжує завдати артилерійські та авіаудари по території заводу "Азовсталь", де ще залишаються українські військові.

Фото - facebook.com/Ol.Vasiliev

Це вказує на те, що залишки української оборони все ще знаходяться на заводі, попри евакуацію в останні кілька днів, - підкреслюють аналітики з ISW.

За їхніми словами, російська окупаційна влада планує зрівняти з землею металургійний комбінат "Азовсталь" після завершення його захоплення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?