СБУ затримала брата Царьова на спробі диверсії у Дніпропетровській області
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала брата Царьова на спробі диверсії у Дніпропетровській області

СБУ затримала брата Царьова на спробі диверсії у Дніпропетровській області
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України заарештувала брата колишнього прокремлівського нардепа-зрадника Олега Царьова за підозрою у спробі влаштувати диверсії в Дніпрі.

Джерело: Telegram-сторінка СБУ

Що відомо про арешт брата Царьова 

В СБУ повідомили, що брат колишнього нардепа часів Януковича планував зайняти посаду очільника Дніпропетровської ОВА у разі окупації регіону військами РФ.

Коли надії на прихід росіян не виправдалися, він став отримувати вказівки від своїх кураторів. Зокрема, його завданням було дестабілізувати ситуацію в регіоні за рахунок проведення серії вибухів на об'єктах транспортної та критичної інфраструктури, - зазначають представники СБУ.

Зокрема, співробітники СБУ почали стежити за братом Царьова ще від самого початку диверсійної діяльності.

У ході санкціонованих обшуків у схроні знайшли зброю та боєприпаси, тротилові шашки для диверсій, банківські картки та паспорти громадянина Росії.

Брат Царьова проживав у Дніпрі з 2014 року, вів тихий і непримітний спосіб життя, але підтримував активний зв'язок з самим екс-нардепом, який переховується в Росії. Йому оголошено підозру в диверсії, найближчим часом суд обере йому запобіжний захід.

Зазначимо, у Царьова є два рідні брати - Іван та Михайло. Судячи з опублікованого відео, може йтися про другого з них, оскільки було знайдено російський паспорт на ім'я Михайла Царьова.

 Зі свого боку секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що Кремль використовує колишніх політиків часів Віктора Януковича для дестабілізації ситуації в Україні.

Москва плани щодо знищення нашої країни не змінювала, не змінювала плани щодо знищення нашого військово-політичного керівництва. Я повторюю, що ворог зовсім не слабкий. Крім того, спостерігається спроба внутрішньо дестабілізувати країну через гауляйтерів, що залишилися після Януковича, і ця внутрішня загроза не менш небезпечна, ніж зовнішня. Зовнішній ворог, він видимий, а щодо внутрішнього, ситуація завжди складніша, коли в якомусь кабінеті сидить ворог, це завжди небезпечно, на жаль, нам ще є, що розчищати, - зазначив Данілов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?