Пентагон підтвердив готовність допомагати Україні в разі нападу Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Пентагон підтвердив готовність допомагати Україні в разі нападу Росії

Пентагон підтвердив готовність допомагати Україні в разі нападу Росії
Джерело:  online.ua

Очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що його відомство готове забезпечити Україну всім необхідним для захисту від російської агресії. Таку заяву він зробив під час останньої конференції у фонді колишнього президента Рональда Рейгана.

Джерело:  Bloomberg

Найближчими днями між президентами Джо Байденом та Володимиром Путіним має відбутися відеоконференція. Скоріш за все, однією з ключових тем розмови стане скупчення російських військ поблизу кордонів України, щодо якого вже свою стурбованість висловили як у Штатах, так і в Європі та НАТО.

На тлі цієї онлайн-зустрічі, Остін констатував, що Вашингтон стурбований збільшенням угруповання російських військ біля кордонів України. Наразі високопосадовець американського оборонного відомства не вдавався до конкретики, обмежившись лише фразою про те, що «існує простір для дипломатії і роботи лідерів» і форми підтримки будуть різними. Він зазначив, що Байден має окреслити все більш детально під час переговорів з Путіни, ти м самим попереднивши останнього про високу ціну за можливе вторгнення.

Байден і Путін обговорять ситуацію в Україні та кібербезпеку

Темами майбутньої розмови між очільниками Білого дому та Кремля стануть ситуація в Україні, кібербезпека, регіональна стратегічна стабільність у світі та регіоні.

Байден має намір висловити побоювання Штатів через ймовірну ескалацію на російсько-українському кордоні через стягування військ РФ, яке знову фіксують за трохи більше, ніж останні місяць.

Нагадаємо, з жовтня у медіа почала масово поширюватись інформація про стягнення російської майже стотисячної армії до українського кордону.

Зважаючи на загострення ситуації, вже низка західних партнерів України висловились про готовність спрямувати своїх військовослужбовців до України. Йдеться, зокрема, про готовність Британії перекинути в Україну оперативну групу чисельністю до 600 військовослужбовців SAS, спеціального розвідувального полку. Медиків, інженерів, зв'язківців і до 400 десантників із 16-ї десантно-штурмової бригади, що базується в Олдершоті, Хантс можуть перекинути в Україну за лічені години.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?