Аналітики назвали місця майбутніх ключових боїв з армією РФ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики назвали місця майбутніх ключових боїв з армією РФ на Донбасі

Аналітики назвали місця майбутніх ключових боїв з армією РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, кремлівська окупаційна армія готується до проведення масштабного наступу на Донбасі уздовж лінії Слов'янськ-Сіверськ-Бахмут. Однак поки не відомо, коли почнеться цей наступ і за якими напрямками буде проходити.

Джерело:  ISW

Що відомо про масштабний наступ окупантів на Донбасі

В ISW зазначають, що кремлівська окупаційна армія розпочала наступ за 8 км від Сіверська на Верхньокам'янське.

У Генштабі ЗСУ повідомляли про відбиття атаки окупантів на Верхньокам'янське, тоді як кремлівські пропагандисти і військове керівництво заявляли про встановлення оперативного контролю у Сіверську.

Між тим, ЗСУ дали вогневу відповідь армії РФ, яка штурмували населені пункти на південний схід від Бахмута. Бої велися в 20 км від міста.

Армія РФ відновила наступальні операції на північний схід від Авдіївки, ймовірно, намагаючись обійти українські укріплення в цьому районі, пояснюють експерти.

Разом з тим українські сили зупинили просування росіян в Кам'янці, приблизно в 6 км на північний схід від Авдіївки, після того, як раніше в той же день російські війська нібито частково домоглися успіху в цьому районі.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

У той же час ворожа авіація активно працювала на півдні України та завдавала ударів по позиціях ЗСУ під Херсоном та на острові Зміїний.

За інформацією представників ОК "Південь", ворогу не вдалося досягти жодних поставлених військових цілей.

Парою тактичних бомбардувальників Су-24 противник зробив спробу добити залишки техніки, які кинуті ним на острові Зміїний. З нашого боку втрат не було, а ворожий літак повертався для проведення розвідки результатів свого удару, - повідомляють в ОК "Південь".

Ворожий винищувач Су-35 тричі намагався атакувати ракетами класу "повітря-повітря" українські штурмовики в небі над новою Каховкою. Втрат авіації ЗСУ немає.

Вертолітними парами ворог завдавав ударів вранці та опівдні по півночі Херсонської області, намагаючись вразити українські позиції, але успіху не мав, був змушений ухиляючись від вогню.

Крім того, вдень, ще не розчищені від ранкового обстрілу житлові квартали Баштанки піддалися повторному обстрілу п'ятьма реактивними снарядами РСЗВ "Смерч". Людських втрат немає.

Важкою 152-мм артилерією росіяни обстріляли Зеленодольськ. Попадання зафіксовано в паркову зону санаторно-профілактичного комплексу та на територію ліцею. Кілька будинків пошкоджені. Критичних руйнувань немає.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що ЗСУ надіслали кремлівській окупаційній армії потужну відповідь за ракетні удари по Харкову, Вінниці та Миколаєву.

Пішла робота. Є перших три великих накриття. Якраз за Харків, Вінницю, Миколаїв. Але буде більше. Багато більше, - підкреслив Арестович.

Зокрема, по агресорах вдарили в Новій Маячці на Херсонщині та в районі Чорнобаївки.

Авіація ЗСУ на півдні завдала чотири удари по скупченнях живої сили і техніки Росії. Знищено більше десятка окупантів.

Зокрема, ЗСУ вдарили по окупантах в районі Правдиного, Лозового та Благодатного.

Підтверджені втрати противника в обсязі 18 росіян, самохідна гаубиця "Гвоздика", 6 одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також польовий склад боєприпасів. Решта результатів дорозвідуються, - повідомляють представники ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?