Аналітики назвали найпопулярніші браузери у світі та Україні у 2021 році
Категорія
Технології
Дата публікації

Аналітики назвали найпопулярніші браузери у світі та Україні у 2021 році

Аналітики назвали найпопулярніші браузери у світі та Україні у 2021 році
Джерело:  online.ua

В аналітичній агенції StatCounter проаналізували дані по користуванню браузерами і з'ясували, якому браузеру користувачі надають перевагу. Безумовним лідером дослідження став Google Chrome.

Джерело: звіт StatCounter

Google Chrome став найпопулярнішим браузером у 2021 році

За даними звіту StatCounter, браузер Google Chrome сильно відривається від будь-яких інших. Google Chrome надають перевагу 63% користувачів інтернету, Safari від Apple - 19%, Firefox від Mozilla - 4%, , Edge від Microsoft — 4,12%, Samsung Internet — 2,89%, Opera — 2,33%.

Також аналітики надали дані, з якого девайсу яким браузером користуються більше. Так, серед користувачів браузерами на ПК, частка Chrome становить 65,38%, на другому місці Safari (9,84%), на третьому — Edge (9,54%).

Серед смартфонів лідером знову став Chrome (62,06%), другу сходинку зайняв Safari (26,71%) та Samsung Internet (5,26%).

На планшетах люди найбільше використовували також Chrome (46,31%), Safari (39,44%), а на третьому місці опинився браузер Android (12,65%).

Фото - gs.statcounter.com

За даними аналітиків, українські користувачі інтернету надають перевагу Chrome (66,13%), на другому місці Opera (12,97%), на третьому Safari (9,41%). На ПК, смартфонах та планшетах серед українців також лідирує Chrome. Ця статистика схожу на світову, проте серед українців Opera обігнала Safari.

Фото - gs.statcounter.com

Opera запустив нову технологію

Opera стала першим браузером, який увімкнув веб-адреси лише на основі емодзі.

Вперше користувачі зможуть знаходити сторінки, вводячи лише емодзі в рядку URL-адреси замість букв і слів.

Емодзіфікація Opera можлива завдяки партнерству з Yat, компанією, яка дозволяє володіти персоналізованими рядками емодзі.

Понад 90% з 4,6 мільярдів користувачів по всьому світу використовують емодзі, тож замість того, щоб вводити в URL-адресу численні буквено-цифрові символи, користувачі Opera тепер можуть використовувати емодзі.

Варто зазначити, що браузери компанії мають вбудований VPN-браузер, блокувальник реклами з блокуванням трекерів, а також прямий доступ до набору месенджерів, включаючи WhatsApp, Telegram та інші. Він також включає вбудований доступ до сервісів потокової передачі музики (Apple Music, Spotify, TIDAL, YouTube Music), Twitter та Instagram.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?