Аналітики назвали нову ціль ЗСУ під час оборони Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики назвали нову ціль ЗСУ під час оборони Бахмута

Аналітики назвали нову ціль ЗСУ під час оборони Бахмута
Джерело:  online.ua

Збройні сили України будуть продовжувати бої за Бахмут, щоби виснажити елітні підрозділи ПВК "Вагнера". До такого висновку дійшли американські аналітики з Інституту вивчення війни.

Джерело:  ISW

Чому ЗСУ не відступають з Бахмута

Іноземні експерти звертають увагу на те, що боротьба за Бахмут стала для України стратегічно важливою через склад російських сил, які дислокуються в районі міста.

Згідно з даними деяких західних ЗМІ, Збройні сили України витрачають елітні війська і дефіцитне обладнання в основному на новобранців Групи "Вагнера", які є "гарматним м'ясом".

Американські аналітики згодні з цим припущенням. Вони також зазначають, що резерв російських в'язнів, придатних для бойових дій, не є безмежним, і ліквідація десятків тисяч із них у Бахмуті означає, що їх не використають для більш важливих боїв.

ПВК "Вагнера" змінила тактику біля Бахмута

Згідно з даними американських експертів, "вагнерівці" вирішили залучити до боїв за Бахмут більш високоякісні спецпідрозділи та елементи регулярних військ.

Бахмутська битва може серйозно підірвати найкращі сили "Вагнера". Засновник ПВК Євген Пригожин, судячи з його нещодавніх заяв, мабуть, побоюється, що Міноборони Росії веде битву за Бахмут до останнього бійця "Вагнера, – припускають представники ISW.

На переконання іноземних експертів, серйозна деградація або ж тотальне знищення елітних бойових сил ПВК "Вагнера" стане для ЗСУ великою перемогою на фронті.

Нанесення серйозної шкоди впливу і репутації Пригожина, одного з найрадикальніших російських націоналістів, було б важливим досягненням з точки зору довгострокових перспектив відновлення розсудливості в Росії. Це в інтересах США, а також в інтересах України, і вона піднімає ставки в битві за Бахмут, – пояснюють американські аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?