Аналітики назвали причину стрімкого росту біткоїна
Категорія
Технології
Дата публікації

Аналітики назвали причину стрімкого росту біткоїна

Аналітики назвали причину стрімкого росту біткоїна
Джерело:  online.ua

Неочікувано для всіх головна криптовалюта біткоїн, яка нещодавно втратила поливину своєї вартості, за день зросла на 12% після заяв керівництва Amazon та Twitter щодо використання блокчейну та криптовалют у майбутньому.

Джерело:  ReutersCoindesk

Інвестори стверджують, що біткоїн виріс на понад 12% через Amazon та Twitter

Аналітики звертають увагу на те, що біткої виріс на 12,5% до 39 850 доларів – що важливо розуміти, це рекорд з середини червня. Ба більше, на 8%, до 2 344 доларів, зросла друга найбільш популярна криптовалюта – Ethereum.

За словами експертів, вплинути на це могли заяви одночасно декількох техгігантів. Так, тиждень тому генеральний директор Twitter Джек Дорсі офіційно повідомив, що біткоїн стане "великою частиною" майбутнього компанії - він бачить можливості інтегрувати криптовалюту в існуючі продукти та послуги соцмережі.

Окрім того, стало відомо, що Amazon вже почала активно шукати спеціалістів з блокчейну. В компанії зізнаються, що вірять у швидкі та дешеві перекази у майбутньому, та досліджують можливості блокчейну для цього.

Трохи пізніше представники London's City A.M, з посиланням на своїх інсайдерів, розповіли, що компанія може запустити платежі у BTC до кінця поточного року.

"Крім того у червні засновник Tesla Ілон Маск заявляв, що компанія відновить транзакції з використанням біткоїнів, коли для майнінгу використовуватиметься чиста енергія, проте 21 червня на пресконференції підтвердив такий план", - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що відомий філософ-математик, а також автор бестселера "Чорний лебідь" Нассім Талеб неочікувано для всіх почав критикувати біткоїн та блокчейн. Що важливо розуміти, саме Талеб одним з перших почав популяризувати головну криптовалюту, однак уже змінив свою думку з цього приводу.

"Цілковита нездатність біткоїна стати валютою була замаскована інфляцією, він приносить прибуток досить великій кількості людей, щоб увійти в дискурс набагато раніше своєї користі", — поскаржився математик нещодавно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?