Аналітики попередили про плани Путіна стосовно окупованих територій України
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики попередили про плани Путіна стосовно окупованих територій України

Аналітики попередили про плани Путіна стосовно окупованих територій України
Джерело:  online.ua

За словами американських аналітиків, очільник Кремля Володимир Путін називає "тероризмом" боротьбу із загарбниками, а також вимагає посилення так званих "правоохоронних операцій", щоб створити умови для подальших репресій в захоплених регіонах України.

Джерело:  ISW

Для чого Путін скликав зустріч з Радбезом РФ

Очільник Кремля продовжує використовувати свої публічні виступити, щоб звинувачувати Україну в загрозі цивільному населенню на окупованих територіях.

5 квітня диктатор назвав зусилля своєї команди зі зміцнення контролю над окупованими територіями України "питанням внутрішньої безпеки та верховенства права".

Окрім того, Путін називає "терористичними атаками" ліквідацію партизанами колаборантів.

Путін використовував поняття "тероризм" і загрози внутрішній безпеці Росії для виправдання внутрішніх репресій і, ймовірно, створює умови для подальших репресій, а також репресій з боку так званих "правоохоронних органів" на окупованих територіях, використовуючи подібні формулювання.

Окрім того, очільник Кремля вимагав продовження економічної, правової та соціальної інтеграції окупованих Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу Росії.

ЗСУ можуть вийти з Бахмута, якщо виникне така необхідність

Нещодавно глава держави Володимир Зеленський повідомив, що ЗСУ можуть вийти з Бахмута, щоб уникнути оточення, якщо це буде необхідно.

Експерти ISW звертають увагу на те, що заява українського лідера збігається з іншими нещодавніми заявами українських офіційних осіб про те, що Сили оборони вийдуть з міста-фортеці, якщо так складеться ситуація.

За словами аналітиків, важливість оборони Бахмута і її ефективність у блокуванні просування армії РФ, а також масштаб втрат Збройних сил України вони зможуть оцінити, коли побачать весняний контрнаступ ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?