Аналітики попереджають про ще один вид "зброї" РФ у війні проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики попереджають про ще один вид "зброї" РФ у війні проти України

Аналітики попереджають про ще один вид "зброї" РФ у війні проти України
Джерело:  online.ua

Американські аналітики звертають увагу української влади на те, що команда російського диктатора Володимира Путіна "продовжує використовувати релігію як зброю" у війні проти нашої країни.

Джерело:  ISW

У ISW попереджають, що Росія використовує релігію як зброю

Згідно з даними іноземних експертів, країна-агресорка продовжує використовувати релігію як зброю для дискредитації України на міжнародній арені та використовує інформаційні операції на релігійному ґрунті з метою реалізації своїх військових цілей.

Окрім того, наголошується, що офіційна Москва також намагається використати наближення православного свята Великодня 16 квітня, щоб затримати контрнаступ ЗСУ, закликаючи до припинення вогню з поваги до православної релігії, попри те, що їй насправді начхати на вірян.

Російські релігійні переслідування, ймовірно, також є частиною триваючої російської кампанії культурного геноциду та етнічних чисток, спрямованої на знищення ідеї незалежної української нації та Православної церкви України.

Що відомо про масштаби релігійних переслідувань в окупованій Україні

Згідно з даними американських аналітиків, протягом періоду повномасштабної війни російські загарбники або окупаційна влада вчинили щонайменше 76 актів релігійних переслідувань в Україні.

Зокрема йдеться про те, що РФ закрила, "націоналізувала" або примусово перетворила щонайменше 26 культових споруд на підконтрольну Кремлю Російську православну церкву Московського патріархату, вбила або захопила щонайменше 29 священнослужителів або релігійних лідерів, а також розграбувала, осквернила або навмисно зруйнувала щонайменше 13 культових споруд на території окупованої України.

Ці випадки релігійних репресій, швидше за все, не є поодинокими інцидентами, а скоріше частиною цілеспрямованої кампанії, спрямованої на систематичне викорінення "небажаних" релігійних організацій в Україні та просування Московського Патріархату.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?