Аналітики зафіксували поширення проросійських ідей на одному з телеканалів України
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики зафіксували поширення проросійських ідей на одному з телеканалів України

Аналітики зафіксували поширення проросійських ідей на одному з телеканалів України
Джерело:  online.ua

Українські аналітики громадської організації "Центр з протидії корупції" почали бити на сполох,оскільки, за їхніми словами, на телеканалі "Україна 24", який належить бізнес-структурам олігарха Ріната Ахметова, поширюють тези російської пропаганди.

Джерело: стаття на  сайті Atlantic Council, що містить аналіз токшоу "Хард з Влащенко"

На каналі "Україна 24" зафіксували поширення проросійських тез

У ході аналізу випусків улітку дослідники "ЦПК" підрахували, що антизахідні наративи озвучували принаймні один раз в ефірі одного випуску в 30 з 40 випусків токшоу. Багато з головних тем випусків "Харду з Влащенко" влітку 2021 року ретельно повторювали поширені наративи кремлівської пропаганди. Теза про зовнішнє управління Україною звучала в 11 випусках, тоді як теза про ймовірну експлуатацію українських ресурсів Заходом озвучували в 6 випусках. Крім того, гості й ведуча шоу атакували антикорупційні органи, Національний банк України, наглядові ради державних компаній, а також озвучували тези з теорій змови про всемогутній вплив фінансиста Джорджа Сороса, - розповідають представники "ЦПК".

На переконання українських аналітиків, редактори телеканалу "Україна 24" навмисно запрошували спікерів та гостей, які відомі своєю скептичною позицією стосовно євроатлантичного курсу України та партнерства із західними демократіями. Насамперед йдеться про колишнього народного депутата Євгенія Мураєва та олігарха Вадима Новинського.

Представники "ЦПК" у своїй новій статті звертають увагу на те, що антизахідну пропаганду в Україну озвучують на користь олігархам, які не підтримують антикорупційні та демократичні реформи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?