Аналітики заявляють про початок контрнаступу ЗСУ на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики заявляють про початок контрнаступу ЗСУ на Херсонщині

Аналітики заявляють про початок контрнаступу ЗСУ на Херсонщині
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, ЗСУ завершують приготування або вже розпочали масштабний контрнаступ на Херсонщині.

Джерело:  ISW

ЗСУ могли розпочати контрнаступ на Херсонщині

При цьому аналітики зазначають, що у широкому доступі інформація про військову активність ЗСУ на території Херсонської області буде обмеженною.

Напередодні депутат Херсонської облради Сергій Хлань що українські військові звільнили низку населених пунктів на території регіону.

Днем раніше неназваний високопоставлений представник Міністерства оборони США повідомив також, що ЗСУ відбили невказані частини окупованих військами РФ сіл біля Херсона. У російської влади також немає стимулу повідомляти про територіальні надбання України.

Між тим, за словами екс-заступника голови Генштабу ЗСУ, генерала  Ігора Романенка, війна проти кремлівської окупаційної армії виходить на вирішальний етап.

У нас недостатньо сил для того, щоб остаточно зупинити наступ противника по всій лінії фронту, а також відбити війська РФ від Харкова та підготуватися до контрнаступної операції оперативного рівня в районі Херсона. Для цього нам потрібні сили, - зазначив Романенко.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За словами військового, Україні потрібне масоване і швидке постачання озброєнь для відбиття наступу кремлівської окупаційної армії на сході. Наразі завданням ЗСУ є відбиття ворожих атак уздовж усієї лінії фронту.

Хотілося б, щоб у поточному році Україна виконала ті оперативні завдання, контрнаступальні операції у різних напрямках, про які я згадав – у районі Харкова, Донецька, Луганська, Херсона та Запоріжжя. Завдання нашої оборонної операції полягає в тому, щоб зупинити противника на всьому фронті та змусити його перейти до оборони. Якщо вдасться, цей етап має перерости в оперативну паузу. Якщо ні, то під час подальшого ведення бойових дій нам необхідно формувати оперативний стратегічний резерв, - зазначив Романенко.

Водночас він наголосив, що Захід має активніше постачати озброєння ЗСУ вже зараз, оскільки "всю нашу стратегію не можна переносити на весну

Ми хочемо отримати відповіді від керівництва наших союзників зараз – практичні відповіді у наданні відповідних поставок, масованих та швидких, - наголосив військовий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?