Аналітики ЗСУ висміяли заяви військових РФ про знищення Abrams під Соледаром
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики ЗСУ висміяли заяви військових РФ про знищення Abrams під Соледаром

Аналітики ЗСУ висміяли заяви військових РФ про знищення Abrams під Соледаром
Джерело:  online.ua

Аналітики з Центру протидії дезінформації висміяли заяви російських пропагандистів та військових про знищення першого американського танка М1 Abrams під Соледаром, які Вашингтон навіть не планує поки надавати Україні. 

Джерело: Facebook-сторінка ЦПД

Окупанти продовжують ганьбитись безглуздими та примітивними фейками 

Росіяни заявили про те, що знищили американський танк зі звичайного РПГ-18 "Муха".

Насправді це – примітивний фейк роспропаганди зі старим фото, що зроблено не в Україні. Окупантів не бентежить той факт, що Україні США поки що не передала жодного такого танку, - наголошують аналітики ЦПД.

Водночас окупанти не додумались прибрати зелене дерево, яке видніється на задньому плані фотографії.

Між тим генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що підтримує рішення союзників про потужну військову підтримку та передачу озброєнь Україні.

Той факт, що сотні нових бойових машин піхоти, бронетехніки та бойових танків тепер надаються Україні, це матиме величезне значення для країни... Ця підтримка не тільки дозволить українцям захиститися від нових наступів Росії, але й дозволить їм розпочати власні наступальні дії, щоб відвоювати територію, - зазначив Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО також дав зрозуміти у Рамштайні, що він очікує й подальшого розвитку дискусії про можливу поставку німецьких танків Leopard 2.

Він наголосив, що з початку війни Росії проти України вид підтримки Києва постійно змінювався.

Столтенберг також додав, що Німеччина є одним із союзників, які найбільше підтримують Україну.

Артилерія, боєприпаси, системи протиповітряної оборони, а тепер і бронетранспортери на кшталт Marder: Німеччина справді є лідером у підтримці України у багатьох-багатьох сферах, - зазначив генсек НАТО.

Столтенберг також зазначив, що варто зосередитись не тільки на наданні нових озброєнь Україні, а й на боєприпасах для старих систем і допомозі в їх обслуговуванні.

Ми також повинні пам'ятати, що нам потрібно не лише зосередитись на нових платформах, а й забезпечити, щоб усі платформи, які вже є, могли функціонувати належним чином. Нам потрібні боєприпаси. Нам потрібні запчастини. Нам потрібне технічне обслуговування і навчання, - підкреслив генсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?