Андрію Антоненку змінили запобіжний захід у справі Шеремета
Категорія
Україна
Дата публікації

Андрію Антоненку змінили запобіжний захід у справі Шеремета

Андрію Антоненку змінили запобіжний захід у справі Шеремета
Джерело:  online.ua

У Шевченківському райсуді Києва, де проходять засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, ухвалили рішення щодо зміни запобіжного заходу для одного з фігурантів Андрія Антоненка.

Джерело: УНІАН

За оприлюдненими даними, цілодобовий домашній арешт замінили на нічний.

“Клопотання прокурора про продовження обвинуваченому Антоненку строку дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту задовольнити частково: змінити... запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю на домашній арешт у певний період доби із застосуванням електронного засобу контролю, заборонивши залишати місце свого проживання... з 23:00 до 6:00... по 27 листопада включно”, – цитує медіа суддю Оксану Голуб.

Водночас новим рішенням суд пролонгував запобіжні заходи, які були чинні у відношенні інших фігурантів - лікарки Юлії Кузьменко, військової медсестри Яни Дугарь. Наразі перша знаходиться під нічним домашнім арештом, а на другу поклали додаткові процесуальні обов’язки.

Розслідування вбивства Шеремета

Павло Шеремет - білоруський журналіст, який співпрацював в Україні, зокрема, з “Українською правдою”. Вранці 20 липня 2016 року автівку, якою він планував їхати на роботу, підірвали у центрі Києва.

У грудні 2019 року особисто колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів масштабну презентацію з Нацполіцією, на яку запросили президента Володимира Зеленського. Там було озвучено, що головними підозрюваними стали згадані вище особи.

Утім, безліч неоднозначних висновків слідства, які через резонанс стали доступні суспільству, разом з підґрунтям для арешту трьох фігурантів, викликали обурення з боку суспільства.

Станом на сьогодні фігуранти не знаходяться під вартою в СІЗО, як було раніше, а справа ледь просувається. Аваков залишив міністерську посаду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?