Мама Павла Шеремета прокоментувала розслідування вбивства свого сина
Категорія
Україна
Дата публікації

Мама Павла Шеремета прокоментувала розслідування вбивства свого сина

Мама Павла Шеремета прокоментувала розслідування вбивства свого сина
Джерело:  online.ua

Мати вбитого журналіста Павла Шеремета Людмила зізналася, що ані влада, ані правоохоронці не контактують з нею. За її словами, навіть якби розмова і була, вона б не знала, що саме їй потрібно сказати.

Джерело: "УП"

Мама Павла Шеремета розказала про розслідування вбивства свого сина

Людмила Шеремет відверто зізналася, що вона й сама не хоче вести діалог з владою.

Жінка наголошує, що розуміє, що справа дійсно дуже складна і не все так просто. Попри це, на її переконання, "все-таки щось робиться".

"Ну, про що я можу говорити? І так всі все знають – треба проводити розслідування. Це вже справа всередині держави. Що я можу просити? Ведіть справу, розслідуйте",– наголосила пані Шеремет.

Мати вбитого журналіста також розповіла, що у неї не було розмов про це розслідування з білоруською або російською владою, однак вона могла б дати відповідь, якби влада Білорусі та Росії проявили інтерес: "Якби вони проявили інтерес, принаймні, я б щось відповіла. Але ні, ніякої зацікавленості не було".

Що потрібно вбити про вбивство Павла Шеремета

Відомий український журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибухи його автівки.

Доволі довго справа була замороженою, аж раптом у грудні 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали трьох нібито підозрюваних у вбивстві. Ними виявилися:

  • лікарка та волонтерка Юлія Кузьменко,

  • музикант Андрій Антоненко,

  • військова медсестра Яна Дугарь.

Проте докази причетності "підозрюваних" до вбивства Шеремета виявилися абсурдними. Ба більше, більшість українських громадян взагалі їх не сприймають. Усі затримані також заперечують свою причетність до злочину й називають обвинувачення політичними.

Варто зазначити, що в червні Шевченківський райсуд Києва продовжив на 2 місяці запобіжний захід Яні Дугарь та Юлії Кузьменко. Остання перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

30 квітня суд випустив із СІЗО ще одного обвинуваченого – Андрія Антоненка. Він пробув за ґратами останні 1,5 роки. Наразі він перебуває під домашнім арештом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?